Парното поскъпва в цялата страна от 1 юли

От 1 юли тази година цените на парното в цялата страна ще се повишат заради поскъпването на природния газ. Това каза председателят на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране Константин Шушулов. Според него 19-те процента увеличение, което “Топлофикация–Пловдив” е поискала в понеделник, е силно завишено.

Ние никога не оставяме това, което искат дружествата, каза председателят на ДКЕВР Тяхно право е да искат по-високи цени, наше задължение е да преценяваме и да даваме цени, които са в интерес на обществото и съответно и на дружеството, така че ще се получи нещо горе-долу като с “Булгаргаз”, допълни Шушулов.

Везлото в днес в сила увеличение на цената на природния газ с 13,25 процента е по-малко от исканото от “Булгаргаз”, каза още Константин Шушулов и обясни: “Приходите на „Булгаргаз” са достатъчни и имат достачно висока печалба, защото “Булгаргаз” освен приходите, които получава с тази печалба от 3 процента, в Европа процентът печалба, заложен в цените е 1 на сто, тук заложиха 3 процента.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *