Печалбата на Boeing е скочила с 19%

Американският самолетостроител Boeing Co. съобщи днес, че спадащите разходи са подкрепили печалбата му през последното тримесечие, но приходите не са оправдали очакванията на анализаторите, като доставките на граждански самолети са намалели, предаде AFP.

Нетната печалба за тримесечието, което приключи на 31 март, е нараснала с 19% до 1,5 млрд. долара.

Приходите обаче са спаднали със 7,3 на сто до 21 млрд. долара, докато анализаторите от Wall Street очакваха приходи от 21,3 млрд. долара. Едва за втори път от общо 21 тримесечия приходите на компанията не оправдаха очакванията на икономистите.

Компанията съкращава работни места в гражданската авиация заради забавянето на растежа на продажбите.

Главният изпълнителен директор на Boeing Денис Мюлънбърг обеща изключително съсредоточаване върху резултатите и производителността, за да се постигнат финансовите цели на компанията, предаде БТА.

Boeing е доставил през тримесечието 169 граждански самолета, което е със седем по-малко спрямо същия период на миналата година. Доставките на граждански самолети се следят отблизо от Wall Street, тъй като са свързани с приходите, информира investor.bg.

Самолетостроителят е повишил с малко – 10 цента – прогнозата си за печалба за тази година до 10,35 – 10,55 долара на акция, заради по-ниските от очакваното данъци.

 

 

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *