Пловдивският панаир е домакин на международната селскостопанска изложба АГРА

Изложението представя широка гама машини и инвентар за земеделието и животновъдството, семена и посадъчен материал, средства за растителна защита, опаковки и опаковъчна техника, финансови и консултантски услуги, софтуер за агробизнеса.
Стопаните ще се запознаят и с научни разработки с практическа насоченост, подготвени от институтите в състава на Селскостопанската академия, която е съорганизатор на изложението. Постиженията на българските учени са ориентирани към високопродуктивни сортове, устойчиви на болести, суша и студ.
Отново ще се проведе специализираната изложба „БиоАгра“, целяща представянето на биологичното земеделие като начин на производство, щадящ околната среда, а произведените биологични продукти – като качествена и здравословна храна. Според специалистите пазарът на тези продукти е един от най-бързо развиващите се в световен мащаб, а България има сериозен потенциал, за да превърне биоземеделието във водещ сектор заради природните дадености, незамърсената земя, подходящия климат и регламентираната нормативна уредба.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *