Пловдив ще произвежда електрически велосипеди на европейско ниво

България се превръща в център за производство на велосипеди на европейско ниво – стандартни и електрически. Това заяви министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер при представянето на проекта за  изграждане на завод за производство на електрически велосипеди край Пловдив.

Макском“ търси нови служители, стартовата заплата е от 1000...

За целта новоучреденото българо-австрийско дружество „Пиерер& Макском Мобилити“ ООД придобива терен от 200 дка в Тракия икономическа зона, информира bnr.bg.

Лорер подчерта, че страната ни произвежда и изнася годишно велосипеди за около 400 млн евро и затова тази индустрия трябва да се разраства. Новият завод ще стартира с инвестиции от около 70 млн лв, като се очаква да осигури около 1000 работни места.Очаква се работата в завода да стартира в началото на 2024 г., като годишно ще бъдат произвеждани около 400 000 електрически велосипеда.

По думите на Лорер, електрическите велосипеди са важни за индустрията, защото създават нов начин за мобилност. „За съжаление обаче българските градове не са готови за тях, затова апелирам към българските кметове: моля ви, създайте условия хората да карат безопасно велосипеди“, подчерта още министър Даниел Лорер.

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *