Повече от 15 служители на МЗХ вече са разпитани заради замениките

Още е рано да се твърди с категоричност дали е имало замени на горски земи със задни дати след влизане на закона за забраната им. Това каза градският прокурор на София Николай Кокинов в предаването „Седмицата” на Дарик. „Имахме такива данни, обезпечихме доказателствен материал. Събрали сме документацията, събрали сме каквото ни интересуваше от въпросните дневници, трябва да ги анализираме, за да кажем с категоричност да или не”, уточни той.
Той не се ангажира със срок, в който това ще се случи. По думите му законоустановения срок е 60 дни, но прокуратурата ще успее за по-кратко време.
Повече от 15 служители на Министерството на земеделието и храните вече са разпитани по случаи със заменките на земи, но засега е твърде рано да се оповестяват каквито и да било официални данни, обяви Кокинов. По повод публикации в пресата за дупки в документацията, той потвърди, че има такива, но отказа да даде повече подробности.
По повод обвиненията на опозицията, че всичко това е политическа акция градският прокурор на София заяви, че много не се интересува какви твърдения изказват в политическото пространство.

Дарик радио
Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *