Погват още 24 лоши кредита в КТБ

Още 24 лоши кредита в КТБ е започнала да проверява международната разследваща фирма „Аликс Партнърс”. Компанията ще търси информация не само за клиентите, но и за свързаните с тях лица. Това става ясно от редовния седмичен отчет на синдиците на фалиралата банка Лазар Илиев и Росен Ангелчев, съобщава „Труд”.
Миналата седмица разследващата фирма започна проверка на 20 неиздължени кредита от КТБ и така общият им брой вече е 44. При проверките компанията събира доказателства чрез външни източници, като използва и данните, събрани през миналата седмица.

Договорът между синдиците на КТБ и „Аликс Партнърс” беше сключен преди две седмици. Целта е компанията да проследи финансовите потоци, за да стане ясно как е била източвана КТБ. Предвижда се компанията да помага на синдиците и с правни препоръки. Така те ще могат да предприемат необходимите действия, за да върнат част от загубените активи в имуществото на банката.

За времето от 29 юни до 3 юли синдиците са атакували в съда 7 прихващания на две фирми с искане да бъдат обявени за недействителни. В отчета им обаче не се посочва на каква стойност са те.

До Фонда за гарантиране на влоговете в банките са били изпратени и 4 искания за освобождаване на обезпечения на кредитополучатели. За погасяване на кредити от КТБ за седмица постъпили над 102 хил. лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *