Половината строителни фирми в Плевенско готвят намаление на персонала

Намаление на персонала във фирмите през следващите три месеца предвиждат половината от строителните предприемачи в област Плевен, сочи проучване на Териториалното бюро на Националния статистически институт.
При нормална продължителност на работното време производственият график на наблюдаваните от статистиката 58 строителни фирми в региона е обезпечен с поръчки за около два месеца напред.
Затрудненията в строителството са свързани с несигурната икономическа среда, според 82 на сто от предприемачите.
Преди година най-голям проблем за тях е била силната конкуренцията, но от декември миналата година негативите на световната криза и недостатъчното търсене са най-сериозното препятствие за развитието на дейността им, смятат ръководителите на фирми.
Към средата на годината в областта се е увеличила активността на около една десета от строителните предприятия, в резултат на което част от мениджърите изразяват оптимистични прогнози за бъдещето.
Строителството е на трето място по значение за икономиката на Плевен, след търговията и преработващата промишленост. Отрасълът заема дял от близо 7 на сто от общата реализация за шестмесечието в областта, като осъществените продажби са за близо 51 млн. лв., съобщи БТА.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *