Потребителите вече ще виждат кой плаща за рекламите в Google

Google обяви, че всички рекламодатели ще трябва да преминат процес на проверка, преди да купят рекламно пространство на платформата ѝ, предава Reuters. Новите правила влизат в сила от това лято, като целта е да се постигне максимална прозрачност, така че потребителите да могат да преглеждат информация за източника на рекламите, които виждат.Потребителите вече ще виждат кой плаща за рекламите в Google.

Реклама в Google - NIT

Рекламодателите ще трябва да представят документи за самоличност и регистрация на бизнеса, доказващи кои са те и коя е държавата, в която оперират, заяви компанията в своя публикация, информира economic.bg.

Досега Google изискваше потвърждаване на самоличността само за политически рекламодатели, пускащи предизборни реклами в нейната платформа.

Google just learned how to mix cocktails - The Verge
Процес на проверка често се използва за филтриране на нискокачествени рекламодатели, като например тези, които се стремят да продават фалшиви медицински маски по време на пандемията на коронавирус.Потребителите вече ще виждат кой плаща за рекламите в Google.

Компанията заяви, че ще започне с проверка на рекламодателите поетапно в Съединените щати и ще продължи да разширява практиката в световен мащаб. Очаква се процесът да отнеме няколко години.

Google logo - ABC News (Australian Broadcasting Corporation)
Конкурентът на Google в рекламния сектор – Facebook, изпитва сериозни затруднения с осветляването на финансирането на рекламите. Компанията бе погната заради съмнения, че през 2016 г. на платформата ѝ са се разпространявали спонсорирани от Русия политически реклами, повлияли на изхода от президентската надпревара в САЩ. Последваха разследвания, а само преди седмица генералният прокурор на Вашингтон заведе второ дело срещу Facebook заради неспазване на законите за прозрачност.
financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *