По-ниски данъци, ако карате кола на ток

Първите продажби на електромобили у нас вече са факт. Най-вероятно през март те вече ще се движат по улиците в страната. Основното предимство на тези коли е, че не замърсяват и са икономични: С такъв автомобил можете да изминете около 150 км с едно зареждане. А цената на пътуването ще бъде само няколко лева. За сравнение – същото разстояние със стандартните автомобили ще бъде изминато за 20-тина лева. Засега електромобилите остават сравнително скъпи за родния стандарт, но в бъдеще те ще поевтинеят, така както това стана с мобилните телефони:
„Цената днес за първите серийни автомобили е от 30 000 евро без ДДС цена на дребно. Аз съм убеден, че в близките години цените ще станат много по-приемливи”, заяви Стоян Желев, представител на компания, вносител на електромобили.
Проблем за собствениците на еко колите си остава зареждането. Те могат да заредят батерията у дома в гаража. Столичната община е готова да предостави общински терени за изграждането на електростанции, първата от които вече е в проект.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *