Правителството играе на „тука има, тука няма“ с бюджета

 
Промените в бюджета, които прави правителството, са на принципа „тука има, тука няма“, заяви икономистът от НДСВ Владимир Каролев(на снимката вдясно), пред ПРО.БГ.  

„Разходите се орязвят тук-таме, в държавната администрация се казва, че ще има свивания, но де факто нищо не се пипа“. Икономистът е категоричен, че по въпроса за фискалния резерв има известни спекулации. „Няма опасност за борда, освен ако дефицитът не расте с такива темпове, както до сега. Според нас, фискалният резерв въобще не трябва да се пипа“, подчерта Каролев.
Той допълни, че Симеон Дянков се опитва да прави „правилни неща, но не успява“. „Не успява да се справи с основната задача: да се наложи. Не може само с полицейски акции. Да не забравяме, че за 10 месеца няма нито един осъден“, допълни Владимир Каролев.
Досега във фискалния резерв не се е пипало, ако продължават така, след няколко месеца пак ще пипнем там и какво ще правим тогава? Това попита управляващите в студиото на депутатът от левицата Димчо Михалевски. Според него правителството очевидно не се справя с актуализацията на бюджета. „Виждаме сериозно намаляване на разходите, на дефицита, посяга се на фискалния ререв… Не може при тази тежка ситуация в страната да има звена, които да не понасят ограничения, като МВР, например. В администрацията ще бъдат съкратени около 5 хиляди души, а в МВР – какво? Незаети бройки ще се съкращават, а аз говоря за живи хора“, подчерта Димчо Михалевски. Той допълни, че сегашните управляващи обвиняват предишното правителство, че е злоупотребявало в разходната част. „Аз имам съмвнението, че вече директно се бърка още в приходната част“, категоричен е червеният депутат.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *