Преведени са 2,4 млн. лева на дребните земеделски стопани

(БТА)

Държавен Фонд „Земеделие“ (ДФЗ) преведе 2 400 625,89 лева на 2248 кандидати по Схемата за дребни земеделски стопани (ДЗС) за Кампания 2021. Това съобщиха от пресцентъра на ДФЗ.

Единственият конкурентен сектор в българското земеделие е зърнопроизводството » Съвети в земеделието

Право на подпомагане имат бенефициентите, които са подали заявления по Схемата за единно плащане на площ (СЕПП) и през 2021 г. Те следва да отговарят на минималните изисквания за получаване на субсидии по схемите на директни плащания, информира bta.bg.

За да се възползват от финансовата помощ, стопаните трябва да поддържат през всяка една година от кандидатстването си най-малко толкова допустими площи, като размер, колкото са декларирали в заявлението си за Кампания 2015 г. Заявяване за участие по схемата беше възможно единствено през референтната 2015 г., съгласно чл. 16 от Наредба 3 от 17 февруари 2015 г. за условията и реда за прилагане на схемите за директните плащания, уточняват от ДФЗ.

3-те основни вида земеделска експлоатация / Обща култура | Thpanorama - Направете себе си по-добре днес!

Подпомагането за дребни земеделски стопани замества всички плащания по схемите за директни плащания. Финансовата подкрепа се формира ежегодно и индивидуално за всеки отделен бенефициер в зависимост от размера на допустимите площи, броя допустими животни и заявените схеми, като не може да надвишава 1250 евро, а плащанията в размер до 500 евро се закръглят на 500 евро.

С превеждането на средствата по Схемата за ДЗС ДФ „Земеделие“ приключи изплащането на подпомагането по схемите и мерките на Директните плащания за Кампания 2021 г.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *