Преглед на неделния печат

Това обяви заместник-министърът на икономиката Евгени Ангелов на семинар в Боровец в събота.
Финансирането на кампанията, която ще е в партньорство с търговските банки, е по оперативна програма “Конкурентоспособност”. “100 до 200 млн. евро ще бъдат с 0% лихва. Като ги комбинираме с ресурса на банките, който варира между 9-10 до 12%, кредитите ще се получат с лихва до 5 процента, обясни Ангелов.
в. „24 ЧАСА“: „Водолази едва не потопиха 30 000 т кораб“
30 000-тонен товарен кораб под чужд флаг едва не се заби в плитчините под нос Галата заради обучение на водолази. Фирма извела учениците си да се гмуркат точно на линията на фарватера – обозначения безопасен морски път за влизане във варненското пристанище.
“Глобата за нарушението ще е над 5000 лв. Имало е опасност търговският съд да се забие в някой риф”, коментира шефът на “Морска администрация” във Варна капитан Валентин Енчев.
в. „СТАНДАРТ“: „Спасяваме света в София“
Духовници от 20 страни търсят отговор на трагедията в Осло
София става за два дни едновременно Мека, Йерусалим и Рим. Висши духовници от 20 държави ще обсъждат как религията да служи на мира и толерантността.
На 3 и 4 август се събират патриарх Максим, главният мюфтия Мустафа Хаджи, председателят на организацията на българските евреи „Шалом“ Максим Бенвенисти, духовният архипастир на арменците у нас архимандрит Абкар Ховадинян.
в. „България днес“: „Дянков отгледан от баба си“
Финансовият министър Симеон Дянков е бил отгледан от баба си Мария Вълева, след като родителите му се разделят, разкрива пред „България Днес“ учителят му по литература Найден Ангелов. Сегашният финансист №1 имал тежко детство, което е причина за тежкия му и суров характер, казват негови близки.
Тъжно и самотно детство е преживял днешният финансов министър на България Симеон Дянков. Това е причината за тежкия му характер и чести депресии, казват негови близки от родния Ловеч.
в. „ТЕЛЕГРАФ“: „Фолкът укрил 1 000 000 хонорари“
Ивана и Азис вземали по 10 бона на участие, Андреа 3500 лева
Hag 1 млн. лева хонорари са укрили чалга певците, гастролирали в БИАД, „Джим Бийм“ и „Ориент 33″ през последните 3 години. Това научи „Телеграф“ от източници от НАП.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *