Преглед на печата

„Цените полудяха! Няма как изкупната цена в момента на живото агнешко да е около 5-6 лв., а да се предлага по 15 лв. на пазара.“С тези думи земеделският министър Мирослав Найденов изрази възмущението си от ситуацията на пазара преди Великден.“Наказание без престъпление“Защо няма затвор за неплащане на здравни осигуровки, бунят се доктори (виж стр. 3). Истински ли е въпросът, или е израз на професионален гняв от всякакви несгоди – те си знаят. Но затворът у нас е лек за всичко! ‘ Килията – тържество на справедливостта.Защо за неплатени здравни вноски не наказват със затвор? Защото наказанието за неплащане на месечната лепта е плащане на място за всяка здравна услуга – от грип до тежка операция. А дали парите отиват при докторите, не е грижа на пациента, нито негова вина.“Протест срещу скъпите горива оредя“С по-малко участници премина третият национален протест срещу скъпите горива. В София се събраха около 400 души, във Варна – около 100. В Габрово около 100 автомобила на протестиращите блокираха пътя към прохода Шипка. „В понеделник ще извикаме организаторите. Подлежат на административна санкция“, съобщи началникът на Охранителна полиция в града Николай Димитров.
в. „24 ЧАСА“ „Бой заради такси с 6 лв. за километър“Двамата съпрузи Евангелос Дамигос и Силвия Тодорова са благодарили на полицията за доброто отношение.
в. „СТАНДАРТ“ „Бойкот на агнешкото“Цената скача тройно, не купувайте, призова Миро НайденовУдари часът за бойкот на скъпото агнешко за Великден. За това призова земеделският министър Мирослав Найденов. Той обясни, че търговците печелят на принципа „ден година храни“. Цените полудяха. Няма как изкупната цена на живото агне да е около 5-6 лева на килограм, а да се предлага за 15 лева на пазара, заяви Найденов пред „Дарик“. Време е като гражданско общество да се ориентираме по цените и да бойкотираме големите цени, обясни земеделският шеф.“Българин в акция с ФБР“ФБР удари покер индустрията в САЩ и затвори трите най-големи интернет сайта за залагания. В акцията рамо на агентите е ударил австралиецът от български произход Даниел Цветкоф. Собствениците са арестувани с обвинения за незаконен хазарт. Самият Цветкоф беше тикнат в ареста в Лас Вегас миналата година заради връзка именно с тези сайтове.
в. „ТЕЛЕГРАФ“ „Празниците изяждат шест заплати“1500 лева, или 6 минимални работни заплати, изяждат големите празници всяка година. Подготовката за тях пък отнема общо 3 дни и половина, изчисли „Телеграф“. Наближаващият Великден е в златната среда по разход на време и пари. За него българинът отделя средно 87 лева и 5 часа и половина за приготовления. Земеделският министър Мирослав Найденов пък обяви вчера, че цените на храните и по-специално на агнешкото „полудяха“ и трябва да ги бойкотираме.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *