Преглед на печата

Заради обвиненията срещу лекарите, съдът спря дело на родителите на Гери срещу болницата и сега те ще трябва да чакат с години, преди да разберат дали съдът изобщо ще го разгледа.
България строи магистрали без гаранции за безопасност и може да бъде глобена за това от Европейската комисия, е показала проверка на Сега. Поне три нови конкурса са обявени в нарушение на важна евродиректива за безопасността на транспортната инфраструктура.
„Лукойл“ продължава да работи, без да е отговорила на изискванията на закона, а около 200 служители са ангажирани с контрола там, пише Труд, като цитира думи на шефа на митниците Ваньо Танов пред БНР. Танов не е оптимист, че до края на годината „Лукойл Нефтохим“ ще изпълни всички изисквания.
Държавата печели все повече от енергетика, посочва Дневник. По-високите цени за пренос на ток и силно нарасналият износ са повишили приходите на Електроенергийния системен оператор с над 40%, а печалбата му е скочила с внушителните 1300% до над 91 млн. лв.
Ако износът пострада, България може да се върне към рецесия, предупреждава Райфайзенбанк, цитирана от Класа. Възстановяването на родната икономика продължава да е крехко и силно зависимо от развитието на международната финансова конюнктура.
Комисията за защита на конкуренцията ще проучва пазарите за издаване и разпространение на печатни издания, пише Дума. Промените на пазара през последните месеци явно са подтикнали комисията да предприеме по-мащабно проучване, коментира изданието.
Оказва се, че премиерът Бойко Борисов разбра едва вчера за опита на депутата от ДПС Делян Пеевски и майка му Ирена Кръстева да монополизират пазара, пише вестник Пари. Феноменът се наблюдава от години и не е тайна за никого от играчите на пазара, посочва вестникът.
Столичната община поголовно унищожава зелената система на София, алармира Новинар. При реконструкцията и разширението на улици и булеварди, стотици дървета стават жертва на масовата сеч, а новите фиданки изсъхват, тъй като не се поливат.
От 1 октомври ще пазаруваме с торбички от нишесте, вместо с досегашните тип „потник“, предупредиха от екоминистерството, пише Монитор. В момента т. нар. „биоразградими опаковки“ са доста по-скъпи от тънките полимерни торбички и затова се използват по-рядко, но след два месеца „потниците“ ще се облагат с прогресивно растяща такса.
Сто хиляди мъже под чехъл перат, готвят и не си търсят работа, сочат данните от последното преброяване на населението, цитирани от Стандарт. Тенденцията се засилва, защото все повече дами печелят повече от половинките си и се превръщат в глави на семейството.
Република разказва за таксиметровия шофьор Иван Стойчев, който две години „яде Слънце“, тоест , от 15 юли 2009 г. е спрял да приема храна. Той е от т.нар. „соларни хора“, чиято идеология гласи, че организмът може да съществува нормално само с „приема“ на инфрачервени лъчи.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *