Преглед на печата

Сред дарителите има и други фирми, които по-рано са печелили обществени поръчки в министерството.

Мудни и некомпетентни бюрократи провалят амбицията на правителството да навакса колосалното изоставане с еврофондовете, наследено от тройната коалиция, пише Сега. До края на юли са отчетени 13% усвояване по седемте оперативни програми. Неправителствената Коалиция за устойчиво развитие посочва като основен проблем бюрокрацията.
Изграждане на централен регистър на банковите сметки и на подадените данъчни декларации се предлага в Стратегията за противодействие на изпирането на пари, приета от кабинета, пише Класа. Планира се и създаването на списък с фирми и лица с доказано участие в изпирането на пари.
По-малко от 33% от кредитите на Българо-американската кредитна банка към 30 юни 2011 тази година са без просрочие и обезценки, съобщава Пари. Данните бяха съобщени ден, след като статистиката на Българската народна банка отчете нов скок в просрочените и предоговорените кредити у нас през юли с около 340 млн. лв., посочва изданието.
Правителството се отказа с пари от бюджета да превръща в гражданско военното летище в Балчик и прехвърли задачата на държавната компания „Летище София“, пише Дневник. Според информация на вестника, 40-те млн. лв., които са нужни за това, ще бъдат осигурени от софийското летище.
Куфарче със скенер и компютър в него ще оценява кандидатите за шофьорска книжка от средата на септември, пише 24 часа. Куфарчето ще бъде носено от проверяващите на всеки изпит. След вкарване на хартиените листовки в скенер верните отговори ще излизат оцветени в зелено, а грешните в червено.
В България вече има книгата със задачите на международната организация PISA, която проверява грамотността на новите поколения в света и прави класация на страните, отбелязва Труд. Просветното министерство разчита, че като се упражняват с тестове, нашите ученици ще дръпнат нагоре от последните места.
Пациенти умират, защото след затварянето на болницата в Девин, обслужваща три общини, не могат да се възползват от навременна здравна помощ, алармира Дума. От началото на юли болницата не приема пациенти заради натрупани дългове.
Метрото да стигне до новата спортна зала „Арена Армеец София“ планират проектантите на третия лъч на железницата, съобщава Монитор. Преди метрото да завие до новата спортна зала обаче трябва да минат поне 6-7 години.
Жегата през юли и август и все по-честите забавяния на заплатите родиха бум от фалшиви болнични, отбелязва Стандарт. Заради проблема в НОИ обмислят как да въведат по-строг контрол на болничните.
До една-две години полските домати ще изчезнат от България, предупреждават зеленчукопроизводители пред вестник Република. Причината е в миниращия молец, дошъл у нас още през 2008 г. Заразата не е опасна за хората, ако доматите се измиват и паразитите се изрязват, но е пагубна за посевите.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *