Преглед на печата

Червеният лидер обяви, че подозира договор между ГЕРБ и Цар Киро. Вместо да определи проблемите и да предложи решения след случая в Катуница, Консултативният съвет по национална сигурност при президента за пореден път предложи проверка на незаконно забогателите, пише Пари.

До Нова година лицата с повече от 3 висящи дела ще бъдат сведени наполовина, заяви пред Българското национално радио и.д. министър на вътрешните работи Веселин Вучков, отбелязват Стандарт и Новинар. Ще бъде направен и регистър на хората, които системно тормозят жителите на малките населени места.
МВР и прокуратурата не може да подслушват търговците на гласове, нито да внедряват агент под прикритие за разкриването им. Това предупреждава в интервю за 24 часа заместник главният прокурор Валери Първанов. До абсурда се стигнало след пропуск в Наказателно-процесуалния кодекс. Магистратите не са опъвали чадър над Цар Киро и семейството, уверява Първанов, като се позовава на резултатите от приключила проверка по случая.
„МВР скри 60 дарители“, пише Република. В оповестения публично регистър на донорите на ведомството с имената си са обявени 1020 фирми и институции, но гражданите са посочени с инициали. Така не може да се провери дали сред тях има осъждани и разследвани.
Продажбата на „Товарни превози“, предлагана от правителството, може да не оздрави финансово БДЖ, а да направи компанията губеща. Това отбелязват Труд и Дума, като цитират думи на президента на КНСБ Пламен Димитров пред БНР. Цялата инвестиционна програма в БДЖ до момента е само на думи, твърди Димитров.
Кандидатите за работа ще минават през задължителен здравен преглед за своя сметка, отбелязва Сега. Задължителното медицинско за всички започващи работа е по искане на бизнеса, откъдето твърдят, че нямат поглед върху здравния статус на кандидатите, тъй като данните от периодичните профилактични прегледи при предишния работодател не са достъпни за новия.
Кредитирането е почти замряло и потиска икономическия растеж, твърдят наши банкери, цитирани от Класа. Потребителите бързат да излащат заемите си и не желаят да рискуват с трупане на нови дългове, посочват специалистите.
Енергийната стойност на храните ще бъде задължително изписана върху всеки етикет, след като до дни влезе в сила новото европейско законодателство, съобщава Монитор. Увеличава се и размерът на буквите върху етикетите, които са трудни за разчитане.
Контрабандните цигари в момента заемат около 40% от пазара, твърдят производители пред Дневник. Вдигането на акцизите е увеличило контрабандата, а заради отказ от пушене и преминаване към по-евините тютюни са се свили и легалните продажби на цигари.
Два пъти повече българи между 15 и 34 години се друсат с амфетамини в сравнение с младите в останалите страни в Европа, алармира Труд. Употребата на синтетични наркотици в България през последните 10 г. се е увеличила над 4 пъти. Нарастват почитателите на кокаина.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *