Преглед на печата

Основните проблемни зони за българите са Холандия, Германия и Франция. Главните причини за развитие на трафика на хора си остават неграмотността, разпадът на морални ценности, расизмът.

„Трафикантите на хора вече имат нови номера“, пише Сега. Жертвите на сексуална и трудова експлоатация напоследък се примамват с реклами за езикови и квалификационни курсове в страната и чужбина, предупреждава изданието.

24 часа информира, че по настояване на ЕС до месец всички ще звъним на единен спешен европейски номер 11 60 00 за изчезнали деца. 63 българчета в момента са в неизвестност.
Още една седмица „Топлофикация“ ще приема молби за изключване на радиатори, пише Стандарт.
Според проучване на Дневник, българските компании инвестират повече в оборудване, което изисква намаляване на броя на служителите в резултат на кризата. Труд съобщава за проектонаредба, която удължава с 2 години срокa за издаване на паспорт на всяка сграда. Документът струва от 1,50 до 8 лева за квадратен метър. Отлага се срокът за сгради трета категория – жилищни и смесени с височина над 5 етажа и от 3 до 5 етажа.
България иска година и половина отсрочка от Брюксел за млечните ферми, които все още не са изпълнили изискванията на Европейския съюз и трябва да бъдат затворени в края на годината, пише Класа.
Въпреки твърденията на земеделския министър Мирослав Найденов, срещу България няма заведено наказателно дело за горските заменки, пише Пари. Правителството първо скри информацията, че Брюксел разследва страната ни заради заменки на гори, а после преувеличи ситуацията с новина за несъществуващо „наказателно дело“.
Дума предлага сравнение на цените на основните хранителни продукти в България и в Германия, чийто автор е „Дойче веле“. Свинската и телешката кайма в повечето случаи са на една цена, литър олио може да се купи за 1,29 евро, което е приблизително 2,60 лв. Най-евтината франзела е 35 евроцента, тоест около 70 стотинки.
„Антирекорд – продадоха само 23 билета за футболния мач България – Уелс. Лошото време, високите цени и трагичните резултати отказаха феновете, пише Новинар по повод квалификационната среща на Националния стадион „Васил Левски“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *