Преглед на печата

С тях отпада задължението Здравната каса да сключва договор с всяка болница, която покрива определени изисквания за дейност, пише 24 Часа. Според здравния министър, целта не е закриване на болници, а спиране на лавинообразното откриване на нови, които до този момент автоматично са сключвали договор с касата и са получавали държавно финансиране. Анализът на данни показва, че нови лечебни заведения се откриват само в големите градове, където и без това има достатъчно, посочва Монитор.
Старите хапчета вече да се връщат в аптеката, гласи проект за нова наредба на екоминистерството, която трябва да влезе в сила през 2012 година. Целта е лекарства с изтекъл срок на годност да не попадат в ръцете на деца или възрастни, които могат да ги изпият и така да навредят на здравето си, отбелязва Стандарт.
Данъчната 2012 г. няма да предложи допълнителни облекчения за гражданите и бизнеса, а разходите ще нараснат заради поредното увеличение на акцизите. Това се разбра при окончателното гласуване на данъчните и акцизния закон в парламента, пише Сега.
„Наглеци паркират като инвалиди“ е заглавието в темата на Труд. Оправданието на нарушителите в повечето случаи е бързането и липсата на места за паркиране. Фалшивите стикери, с които безпрепятствено паркират здрави хора, са хиляди в цялата страна.
Свитото кредитиране кара банките да повишават таксите си, за да компенсират донякъде намалелите постъпления от лихви. Засега този процес е доста плавен, макар в последните месеци няколко банки да въведоха или вдигнаха таксите за теглене от банкомат, преводи, теглене и внасяне пари на каса и по сметки, посочва Капитал дейли.
България се отказа от проекта Бургас-Александруполис. Кабинетът реши едностранно да прекрати участието ни в тристранното споразумение за петролопровода, сключено на 15 март 2007 година, пише Дума. След решението за Бургас-Александруполис, енергийни експерти предположиха, че сега правителството ще се фокусира над другите големи проекти. Енергийният министър Трайчо Трайков обаче коментира, че Русия бави и тях, включително АЕЦ „Белене“, отбелязва Капитал дейли.
Ден преди решителната среща на евролидерите днес и утре, от която се очаква конкретен отговор за дълговата криза, позициите на Брюксел, Германия и Франция още повече се изостриха. Медиите разпространиха проектодоклад на председателя на Европейския съвет Херман ван Ромпой и на шефа на Еврокомисията Жозе Барозу, в който се призовава да се сключи „фискално споразумение“ вместо нов договор, който да наложи автоматични санкции на страните с дефицит над 3%, посочва Класа.
Унифицирана циганска азбука се очаква да бъде изработена по международен проект. Със създаването й се занимава Френският национален институт за източни езици и цивилизации. Неправителствена организация обаче смята, че азбуката не може да бъде наложена в скоро време в общността, защото ромите у нас говорят на 17 близки един до друг диалекти, пише Новинар.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *