Преглед на печата

Страната ни иска от бъдещия фискален пакт да отпадне цяла глава, в която се споменава друг пакт – Евро плюс. София не иска да се обвързва с данъчна хармонизация в Европейския съюз, защото така може да изгуби конкурентното си предимство чрез ниския корпоративен данък.
„Нова газова криза грози България“, алармира „Новинар“ и цитира разпространена вчера информация, че газовите преговори между Русия и Украйна са забуксували. За вестника бившият шеф на „Булгаргаз“ Васил Филипов е потвърдил, че повторение на газовата криза от 2009 г. не е изключено.
Правилата, по които държавните централи АЕЦ „Козлодуй“ и ТЕЦ Марица-изток-2″ организират търговете за продажба на електроенергия, ще бъдат унифицирани. Това твърди пред „Капитал Дейли“ министърът на енергетиката Трайчо Трайков. По думите му, вече е свикана работна група, която да изготви тези правила. Общинският съветник от ГЕРБ Елен Герджиков ще седне в стола на досегашния шеф на местния парламент в София Андрей Иванов, след като той подаде оставка, пише „Новинар“. Герджиков обяви, че приема номинацията си като огромна отговорност.
„Андрей остава чрез Елен“, коментира темата „Преса“. Наполовина свален – само от председателския пост на Столичния общински съвет, но не и от лидерството на ГЕРБ в София, осъмна Андрей Иванов след „нощта на дългите ножове“ за партията, допълва изданието.
Проверка на Агенцията за държавна финансова инспекция в края на годината показва, че всяка трета обществена поръчка в общините е със злоупотреби, отбелязва „Класа“. Сред първенците по нарушения са Царево, Поморие, Никопол, Исперих и Червен бряг.
По нова инициатива на столичната Пътна полиция книжките на всички, които се държат неадекватно на пътя или имат психични проблеми, ще бъдат прибирани още на улицата, съобщава „24 часа“.
Близо 1000 души може да бъдат съкратени в „Български пощи“ заради предстоящи реформи, отбелязва „Дума“. Част от реформите ще са отдаването на дейностите по обработката на колетните пратки на частен оператор, както и предлагането на банкови услуги в пощенските клонове.
Търгът за сградата и терена на ИПК „Родина“ на столичния булевард „Цариградско шосе“ ще започне с 3 до 5 млн. по-висока начална цена от очакваните 12-15 милиона, защото „постройката задължително ще бъде взривена“, пише „Труд“. Така бъдещият собственик ще има приходи от продажбата на арматурно желязо от сградата, поясняват от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол.
Наши моряци спасиха от сомалийските пирати 18 заложници, съобщава „Стандарт“. Влекач с български екипаж в Аденския залив се включил в спасителна мисия за живота на 15 грузинци и 3 турци, чиито кораб бил завзет от пирати преди 16 месеца. Заедно с българския екипаж на борда на влекача пътували и тежковъоръжени войници, повечето от които – новозеландци.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *