Преглед на печата

Изданието посочва, че бунтовниците са го открили в тръба, по подобие на Саддам Хюсеин, които беше намерен в дупка в родния си град Тикрит. Вестникът цитира думите на външния министър Николай Младенов, според когото със смъртта на Кадафи започва нова ера в историята на Либия. Приведени са и думите на една от българските медицински сестри – Кристяна Вълчева, която смята, че би било по-добре бившият лидер да беше жив, за да може да бъде съден.
„Кадафи убит като куче“, гласи заглавието в Стандарт, който посочва, че има няколко версии за смъртта на Кадафи. Вестникът пише също, че тялото му е откарано в джамия в Мисрата.
„Обявиха Муамар Кадафи за убит“, пише Дума. „Кадафи отиде в историята“, посочва Новинар. Монитор цитира думите а американския анализатор Бенджамин Барбър, който няколко пъти се е срещал с Кадафи и според когото бившият либийски лидер до голяма степен е възприемал себе си за интелектуалец.
Имотите на фамилията Рашкови в Катуница ще бъдат съборени с решение на Регионалната дирекция по национален строителен надзор, защото са построени незаконно, пише 24 часа.
При тежки разводи, съпроводени със скандали, съдът вече задължително ще праща родителите на психотерапевт за консултации. Според заместник социалния министър Валетина Симеонова, новата практика се налага, за да се защитят правата а децата, отбелязва Монитор.
България пада с две позиции надолу и се нарежда на 59-то място в годишния доклад на Световната банка по правене на бизнес, посочва Новинар. В челната тройка от общо 183 държави са Сингапур, Хонконг и Нова Зеландия.
По същата тема Стандарт пише, че през според доклада на фирмите са необходими 500 часа годишно, за да си платят данъците, През миналата година това време е било 616 часа.
НАП също ще наказва работодателите, ако при проверките си установи, че имат служители без трудов договор или има други нарушения на трудовото законодателство. Промяната в Кодекса на труда вече е обсъдена между агенцията и финансовото министерство и конкретните текстове предстои да бъдат предложени за обсъждане в Министерския съвет, посочва Дневник.
Най-малко 4 милиарда лева ще получи страната ни за периода 2014-2020 година от еврофондовете за проекти, свързани с образованието, пазара на труда и социалната интеграция, отбелязва Класа. В интервю за вестника министърът по управление на еврофондовете Томислав Дончев посочва, че други приоритети ще бъдат енергийната ефективност и транспортът.
ТЕЦ-овете Бобовдол, Марица и Брикел ще продължат да работят, въпреки че не отговарят на евростандартите за екология и България е заплашена от наказателна процедура и тежки санкции, посочва във водещата си статия Сега. Централите вече се водят на офшорки, регистрирани основно на Сейшелите, но ръководствата им не са променени.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *