Преглед на печата

В интервю за Труд Менда Стоянова, председател на бюджетната комисия в парламента, заявява, че управляващите няма да отстъпят за пенсионната реформа. Тя съобщава, че е предвидена законодателна промяна, според която лекарите, фалшифицирали инвалидност на пациент, ще възстановяват на държавата изплатените пенсии.
От 24 часа алармират „65 000 във война столица – провинция“. Лицензирана интернет игра представя бой между живеещи в столицата и в останалата част от страната. Участниците споделят, че след подобна игра излизат на улицата и истински се бият.
Вестник Република помества на първа страница цитат на Цветелина Бориславова, собственик на акции в частна банка, която призовава да не се притесняваме за еврото и за депозитите си.
Стандарт информира, че банките са готови да кредитират бизнеса, но няма платежоспособно търсене. Това е цитат от пространно интервю с Иван Искров, управител на централната ни бака, който съветва да внимаваме много, когато подписваме договор с кредитна институция, какво е написано с малки букви.
Новинар информира, че традиционният за празника шаран е пренебрегнат от купувачите заради два пъти по-евтина виетнамска риба.
Сега акцентира на намеренията на ГЕРБ да ограничи радикално услугата избор на лекарски екип.
Защитата на лични данни е безсмислено понятие и умря много отдавна, пише още изданието по повод истината за Фейсбук
Държавата има все по-големи уши, пише Сега по повод идеята на депутатите и ДАНС да задължат все повече професии и браншове да стават информатори, уж заради битката с тероризма и мръсните пари.
Монитор съобщава, че дни преди началото на делото Октопод е бил пребит защитен свидетел срещу Алексей Петров. Биячът казал, че Алексей ще плати за нападението.
На опашката сме по пречистване на отпадни води, пише Дума. Само 16 станции са построени до края на 2010 г., вместо обещаните 87.
Берлин и Париж спасяват еврото с нов европейски договор, информира Класа. Вестникът помества и препоръката на управителя на полската централна банка Европа да остане единна. Опитът на Полша, страна с икономически ръст тази година, сочи посоката на икономическия преход, коментира Класа. Капитал дейли също отделя централно място на срещата на Меркел и Саркози, довела до нов договор за Европа, и предлага най-важните моменти от предложения от тях документ, който трябва да бъде одобрен от всички страни-членки.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *