Преглед на печата

Близо 90 хиляди нови безработни се очаква да излязат на пазара на труда до края на годината,пише на първата си страница КЛАСА. Сред най-засегнатите браншове ще са строителството, матерлургията и туризмът.
До една едмица банките ще представят предложения как да намалят лихвите по кредитите, посочва ПАРИ. Според банкери обаче само подобряване на стабилността на икономиката ще позволи сваляне на лихвените проценти.
От 2011 година България ще въведе здравно осигуряване от три стълба, посочва ДНЕВНИК като цитира председателя на парламентарната здравна комисия Лъчезар Иванов. Основният пакет услуги ще се поема от здравната каса, но ще има задължителна втора осигуровка и доброволно осигуряване.
Пълен хаос цари в документацията на болниците, които чакат за просаждане на органи в Изпълнителната агенция по трансплантации, отбелязва МОНИТОР. Проверка на новата директорка на агенцията показала, че регистърът на пациентите не е обновяван с години, в него фигурират отдавна починали хора, не е ясно и как са подбирани пациентите за присаждане, допълва вестникът.
Новата власт продължава да уволнява директори на болници, въпреки че много от здравните заведения показват добри финансови резултати, пише ДУМА, като се позовава на представители на съсловните организации в здравеопазването. Според тях тези дни са освободени директорите на болниците в Добрич, Разград и Монтана.
24 ЧАСА посвещава обширен материал на поддържането на пътищата през зимата. Вестникът цитира строителния министър Росен Плевнелиев, според когото ноември и декември са критични за поддържката на шосетата. По думите му рискът идва от това, че фирмите, които трябва да чистят, все оше нямат нови договори, а старите на са приключили.
ТРУД отделя обширно място на операцията на руските власти в българското търговско представителство в Москва. Според регистъра ДАКСИ заподозряната в производство на пиратски дискове фирма Милениум 2001, заради която е проведена операцията, се занимава със строителство и продажба на недвжими имоти.
Темата на ТРУД е посветена на промените в НПК. Според тях ненавременната смяна на адвоката няма да бъде причина за отлагане наследствени действия, а неявяването на някой от защитниците, ако те са повече от един, няма да води до отсрочване на съдебни заседания.
Близо 71 хиляди дела заради изтекла давност е прекратила прокуратурата за първите шест месеца на годината, пише на първа страница на вестник СЕГА. Престъпленията по тях ще останат ненаказани, защото са изтекли всички вички срокове да бъдат приключени и внесени в съда, въпреки че по 1675 от случите извършителите са били известни.
За нова мода на зарибяване на ученици с дрога, съобщава СТАНДАРТ. Хапчетата амфетамини се пришиват в копчетата, подгъва или джоба на джинси, които се поръчват в специални сайтове в Интернет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *