Преглед на печата

Изслушването на българския кандидат за еврокомисар Кристалина Георгиева е отразено подробно във всички издания днес, като посочват, че е получила одобрението на евродепутатите за рекордно кратко време.
НОВИНАР цитира председателката на водещата комисия Ева Жоли, която казва, че никога не е председателствала по-лесно заседание и с удоволствие ще подпишат официалното писмо до председателя на Европейския парламент за одобрението на този комисар. „Да, тя може“ – е била първата реакция на евродепутатите след изслушването на Кристалина, четем в МОНИТОР.
Заплахата на Брюксел да спре над 3 милиарда евро за земеделие, ако не изпълним предписанията на Европейската комисия до 2 месеца, е водеща тема за в. КЛАСА. СЕГА коментира, че премиерът Борисов е попаднал в абсурдна ситуация заради скандалните замени на гори, направени от правителството на Станишев. Европейската комисия е поискала до 20 дни да докажем, че чрез сделките не е дадена непозволена държавна помощ на частници.
ДНЕВНИК съобщава за доклад на американското разузнаване, в който е записано, че състоянието на икономиките на 3 балкански страни, включително и на България, все още е крехко. Повечето икономисти, от които изданието е потърсило коментар, наричат повърхностно и безпричинно поставянето на България в рисковата група.
ДУМА коментира, че финансовият министър Симеон Дянков е обрекъл Кремиковци, като е отхвърлил оздравителния план за комбината. Така планът изобщо не може да бъде разгледан на заседанието на кредиторите на дружеството. При това положение законът предвижда процедура по несътоятелност.
В интервю за ТРУД, президентът Георги Първанов казва, че ще остане в политиката след края на втория си мандат, оценява гъвкавостта на премиера Борисов като позитивен факт, нарича здравната реформа погрешна и прогнозира, че след кризата ще има нови партии.
„Набуко:подпис има, пари и газ-няма“-под това заглавие ПАРИ пише, че парламентът е одобрил междуправителственото споразумение за изграждане на газопровода, но остават неяснотите около финансирането на проекта и осигуряването на газ за тръбата.
Според СТАНДАРТ, завещание може да е ключ към мотива за убийството на сестрата на Илия Павлов Славка. Дарина Павлова казва, че завещанието се държи от доверени адвокати, които определят кой, кога и какво получава.
За зловеща мистерия в столичен приют пише 24 ЧАСА. Пистолет, 255 патрона и окървавени дрехи се оказали част от дарение за Дома за деца лишени от родителски грижи „Св. Иван Рилски“ в София. Дарението било занесено в дома от чужденец, който настоял кашоните с дрехите да не бъдат отваряни предварително и да не се пипа нищо в тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *