Преглед на печата

Финансовият министър Симеон Дянков не е особено ентусиазиран от предложена от Германия информация за тайни сметки на българи зад граница, пише „Сега“. Това е станало ясно след среща на Дянков с германския му колега Волфганг Шойбле. За разлика от България към данните вече са проявили интерес други европейски държави като Австрия, Холандия и Белгия, отбелязва „Сега“.
Блокадата на гръцката граница ще ни научи да си търсим правата, твърди в интервю за „Стандарт“ министърът на земеделието Мирослав Найденов. Според него досегашният опит сочи, че може би блокадата ще продължи и е малко вероятно гръцката страна доброволно да изплати обезщетения на бизнеса в България.
Правителството най-вероятно ще започне приватизацията на държавните болници тази година, след като приключи реформата в задлъжнелия и неефективен сектор, цитира „Новинар“ думи на здравния министър Божидар Нанев пред агенция „Ройтерс“. Според Нанев интересът на инвеститорите ще нарасне, след като се въведе по-добра система за финансиране на здравните заведения.
Депутати от ГЕРБ, БСП и „Атака“ са готови да се обединят при внасяне на проект за омекотяване на режима за пушене на обществени места, е показала проверка на „24 часа“. Според депутати и ресторантьори, влизащата от 1 юни пълна забрана на дима в затворени помещения щяла да доведе до фалити на заведения.
Бойко Борисов омаскарява страната и й създава образ на гето в Европейския съюз, предупреждава в интервю за „Дума“ бившият премиер Сергей Станишев. Според него опозиция има, но все още не е доизживян периодът на заклеймяване на БСП и в страната се провежда политика на отказ от държавни приоритети.
Бившият външен министър Румяна Желева най-вероятно ще получи дипломатически пост в чужбина, пише „Монитор“. Според евродепутати от десницата се обсъждал вариантът тя да стане посланик във Виена или Берн.
Целият екипаж на самолета на „Луфтханза“ е подал жалба срещу Волен Сидеров, който беше задържан в сряда на летището във Франкфурт. Това е разказал пред „Труд“ шефът на пресцентъра на местната полиция, като е добавил, че във видимо нетрезво състояние Сидеров е хвърлял храна по пода и е изричал обидни думи.
На лидера на „Атака“ не е била взета алкохолна проба, тъй като е показал дипломатическия си паспорт, след което е слязъл от самолета, добавя „Дневник“.

Търгът за строежа на магистрала „Тракия“ е единственият шанс пътните строители да подобрят финансовите си резултати през тази година, отбелязва вестник „Пари“, по повод отварящите се днес оферти за изпълнение на Лот 2 от аутобана. Български компании предлагали най-ниската цена за изграждане на проекта.
Доставките на природен газ от Турция не могат да се осъществят без съгласието на „Газпром“, твърди пред вестник „Класа“ бившият директор на АЕЦ „Козлодуй“ Йордан Костадинов. За целта са необходими разговори между София, Анкара и руския енергиен гигант, който е собственик на горивото, подчертава Костадинов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *