Преглед на печата

Слухът, че БНР и БНТ може би ще се слеят, разбуни националното радио, пише „Труд“. Това пролича на проведената вчера дискусия за работата на БНР по повод обявения конкурс за генерален директор, в която участваха предимно бивши и настоящи кадри на медията.
През по-голямата част от времето бивши и настоящи служители на радиото се караха, изтъквайки своите качества и дългогодишния си стаж, коментира „24 часа“.
Дискусията не успя да разсее съмненията за „уреден мач“, отбелязва „Дума“. Според журналистката Лили Маринкова, бедата е в невъзможността на регулатора СЕМ, чийто политически корен, цитирам, „не може да се скрие“, да бъде независим, отбелязва вестникът.
Общините ще увеличат дълговете си към фирмите, а по-малките може да изпитат сериозни затруднения изобщо да функционират, ако държавата съкрати субсидиите за тях с 20%, отбелязва „Дневник“, като цитира Националното сдружение на общините.
Правителството се вслуша в съветите на икономистите и бизнеса, че орязването на разходите е най-добрата антикризисна мярка, пише в. „Пари“. Проблемът обаче е, че, още преди да е ясно точно кои разходи и структури ще се съкращават, вече има недоволни, първи скочиха общините.
Европейският парламент ще гласува днес решение, което посочва датата, до която може да съществува АЕЦ „Козлодуй“ – 19 октомври 2035 г., съобщава в. „Сега“. Появата на текста в решението на Европарламента е изненада, защото България не е поемала ангажимент за затварянето на цялата централа, отбелязва изданието.
През април бюджетът излиза на плюс с 213 млн. лв.; подобни положителни резултати не са отчитани в хазната от януари 2009 г., когато преизпълнението на приходите е било 907 млн. лв., ковентира в. „Класа“. Според финансовия министър Дянков, очакванията април да е преломен и показателен за икономиката се оправдават.
За първи път дясната ръка на премиера Бойко Борисов, Цветан Цветанов, го надмина и стана номер 1 по рейтинг, пише „Новинар“, като се позовава на данни от агенция МБМД. Управляващата партия ГЕРБ остана без сериозен политически съперник, отбелязва вестникът, като посочва, че, ако този месец има избори, ГЕРБ би спечелила 35% подкрепа, а основната опозиционна партия в парламента, БСП, 11%.
Съветник на президента Георги Първанов е в топли взаимоотношения с хора, които се свързват с Октопода, е заявил за „Монитор“ вътрешният министър Цветан Цветанов. Става дума за шефа на правния съвет към държавния глава Сашо Пенов, който е „ортак“ в сдружението „Алианс за правно взаимодействие“ с Иван Димов, чието име се оказа в списъка на Красьо Черния, както и с арестувания при акция „Октопод“ Николай Велков, е разяснил Цветанов.
Българската армия скоро може да наброява колкото жителите на Айтос, 28 000, след вероятно ново съкращение заради кризата, пише „Стандарт“. По информация на вестника, подготвят се и съкращения на нови 8 % от чиновниците в Министерството на финансите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *