Преглед на печата

Пет миниматури ще държат седмокласниците през новата учебна година, пише на първата си страница ТРУД. Изпитите са по български език, математика, чужда реч, обществени и природни науки. „Темата“ на вестника е посветена на кражбите. Заради кризата крадци нападат като скакалци търговските обекти, взимат, каквото докопат, и бягат. Търговци всекидневно се жалват в полицията от злосторниците. Има обаче и такива, които премълчават за подобни инциденти, тъй като ги смятат за лоша реклама, отбелязва изданието.

Жените след 43 години вече ще могат да правят ин витро, пише на първата си страница НОВИНАР. Досега те не само не можеха да кандидатстват за финансиране от държавата за процедурата, но нямаха право сами да заплатят оплождане.

„Археолози искат извинение от Божидар Димитров“ – под това заглавие същият вестник цитира изказване на археолога Маргарита Ваклинова пред БНР. Тя настоя за извинението заради интервюто на министъра, в което той използва обидни квалификации към българския народ и колеги заради появили се съмнения към автентичността на откритите в Созопол мощи.

15 умни радара с камери са оставили без книжка вече 15 хиляди шофьори джигити само за пет месеца, посочва 24 ЧАСА. Това значи, че всеки ден уредите свалят от колата поне по 100 души.

Георги Гергов все още очаква официален отговор на офертата, която депозира в икономическото министерство и която предизвика доста вълнение – да апортира ЦУМ в капитала на Международен панаир Пловдив, посочва ПАРИ в темата на броя си. Статията е под заглавие „Неприличното предложение за ЦУМ“.

Глобалният бизнес е готов отново да започне да инвестира, пише КЛАСА, като се позовава на проучване на консултантска компания. Оптимизмът покрай наемането на работна ръка, капиталовите разходи и тези по проучване и разработване леко се покачва.

Въпреки кризата производството и пазарът на биопродукти растат, посочва ДНЕВНИК. Това е в синхрон с тенденцията в Европа, но в много по-малки мащаби. Българите, които се намират в по-отдалечените места на света, са принудени да чакат личните си документи по половин година, след като са готови. Оказа се, че проблемите с доставката на личните документи в чужбина са на път да засенчат тези с издаването им и неспазването на сроковете от МВР, отбелязва СЕГА.

Недофинансирането на здравеопазването и липсата на ясни правила в него постоянно увеличават рекета върху пациентите, пише СТАНДАРТ. Все повече и по-екзотични стават дейностите, за които клиниките искат пари от болните, като такса пижама и шезлонг са сред най-новите опити на болниците да увеличат приходите си.

Шефът на болницата в Шумен д-р Виктор Минчев е разпоредил плановият прием и плановите операции да бъдат преустановени от днес, посочва ДУМА. Причината е новият делегиран бюджет, предложен на лечебното заведение от районната каса.

Нова дрога, която се разтваря във вода или алкохол, залива курортите по Черноморието, отбелязва МОНИТОР. Наркотикът от групата на амфетамините се продава съвсем свободно в денонощни магазини в центъра на Слънчев бряг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *