Преглед на печата

Има злоупотреби с европари по делото Лиани, пише „Класа“ като цитира градския прокурор на София Николай Кокинов. На страниците на вестника е публикувано проучване на агенция Маркет линкс, от което става ясно, че най-слушаното радио през миналия месец е било „Хоризонт“. На второ и трето място се нареждат съответно „Веселина“ и „Дарик“.

България поема плащанията по програма ФАР на проекти за 207 милиона лева като сред тях има и такива с нарушения, за които от Европейската комисия са сигнализирали още през декември, четем в „Дневник“. В същото време страната ни иска парите да бъдат възстановени от Брюксел, става ясно от правителствено постановление.

Българските спецслужби и германските им колеги рабиха огромна педофилска мрежа, която обхваща 92 държави по света, отбелязва „Дума“.

У нас обиските са били в 8 града,арестувани са 18 души, срещу които вече са повдигнати обвинения.
„Подписваме за Южен поток“, е водещото заглавие на „Монитор“. Договорът ще стане факт до две седмици. Иде нов скок на тока, пък можем да прочетем на вътрешните страници на изданието.

70 камиона с вреден цимент с повишено съдържание на хром влизат на ден у нас, пише „Новинар“ като цитира Българската асоциация на циментовата индустрия. Използването на цимента, турско производство, може да предизвика алергии и злокачествени заболявания.

Тенденцията на намаляване на цените на жилищата на имотния пазар е темата на вестник „Пари“.

Френският архитект Доминик Перо спечели конкурса за нов правителствен комплекс в района на 4-ти километър в София, пише на първата си страница „Труд“. „Темата“ на вестника е посветена на данък общ доход. Изданието отбелязва, че според данъчните си декларации хиляди българи имат да дават или да вземат по няколко стотинки. Въпреки изискването на закона, ако трябва да внасяте пари, данъчните няма да ви търсят сметка, ако дължимото е по-малко от 10 стотинки.

Банките свалиха лихвите по кредитите за втори път тази година, можем да прочетем на първа страница във вестник „Сега“. Според посредническа компания обаче не може да се говори за тенденция за поевтиняване, а по-скоро става въпрос за колебания, тъй като снижаването е незначително.

Заемите на ръка от роднини и приятели вече са извън закона и съдът няма да признава устни споразумения за дадени пари, пише „Стандарт“. Вече ще се иска нотариално заверена разписка. С този ход се цели изваждането на светло на укрити доходи за милиони.

Според нова стратегия за едрите отпадъци в столицата, всеки, който занесе старата си пералня на сметището ще получи 10 лева на ръка, посочва вестника. Цената на хладилника ще е 20 лева. Това ще стане факт след като в София бъдат изградени две специални депа.

Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария-Луиза искат да си върнат зами на някогашното стопанство Врана, пише „24 часа“. Данъчната оценка на 1 414-те декара, за които в Софийския градски съд е започнало дело за връщане е над 14 милиона и 600 хиляди лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *