Преглед на печата

в. „ДНЕВЕН ТРУД“
„Партии скришно асфалтират дупки“
Неизвестна партия е асфалтирала скришно дупките по пътя, минаващ през село Дибич, алармира вчера кметът на Шумен Красимир Костов (БСП).
Общинската администрация не знаела за ремонтите.
Затова Костов наредил да се провери дали има незаконни ремонти и в други селища от общината.
“Партиите трябва да се занимават с политика, а не с асфалтиране”, мотивира действията си шуменският кмет.
„Пореден екшън в Главното мюфтийство“
В сградата влезе съдия-изпълнител, а градският прокурор Кокинов я запорира
Поредната разпра за Главното мюфтийство се разигра вчера в София. Още сутринта съдия-изпълнител влязъл в сградата, за да й направи опис. До обяд пред централата на ул. „Братя Миладинови“ 27 вече се бяха събрали около 200 гневни мюсюлмани, привърженици на бившия лидер Мустафа Хаджи.
Към 14,30 ч тълпата се опита да щурмува сградата. Разбита бе една от страничните врати, чуха се викове, че охранители бият зам. главния мюфтия Ведат Ахмет. Оказа се, че той не е пострадал, но не е искал да излезе, защото след това нямало да го пуснат обратно. „Ще обсадим един месец сградата, докато не застане човекът, когото сме избрали“, викаха най-разярените привърженици на Хаджи. Пристигналата по спешност жандармерия овладя положението. Полицаи сложиха край зданието метални заграждения.
“ 5 X Бербатов“
Димитър Бербатов изригна като вулкана Везувий. След 13 часа и 3 минути без гол нападателят на “Манчестър Юнайтед” започна унищожението на “Блекбърн” с 5 (ПЕТ!) за 7:1. И е едва четвъртият в историята на Висшата лига (стартирала от 1991 г.) с толкова попадения накуп след Анди Коул, Джърмейн Дефо и Алън Шийрър. Абсолютният рекорд на първенството държи нападателят на “Арсенал” Тед Дрейк със 7 гола през 1935 г. срещу “Астън Вила”.

в. „24 ЧАСА“
„Не щеш да си милиардер в Швейцария? Ходи в България“
Швейцарски милиардер получи еднопосочен билет за България от социалисти заради настояването му за ниски данъци.
Магнатът Алфред Шиндлер, притежател на известната компания за асансьори и ескалатори, заплаши публично да напусне страната, ако мине идеята на социалистите за по-високи данъци. В отговор младежкото крило на социалистите му изпрати билет за България, обяснявайки, че това е единствената друга страна в Европа, където налозите му ще са по-ниски, отколкото са сега, пише в. “Гардиън”.
“ Още 1 000 000 000 за Сребърния фонд“
Над 1 млрд. лв. ще влязат в Сребърния фонд през следващите 3 г. Това обяви вчера социалният министър Тотю Младенов на работна среща във Велинград. Сега в него има 1,683 млрд., но в края на 2013 г. щели да станат 2,726 млрд.
„Декември почва с 20°, в края – студ“
в. „СТАНДАРТ“
„Цакаме Кремъл с Хубава Янтра“
Извадихме скрит коз в преговорите с Русия за АЕЦ „Белене“. Хубавата Янтра заминава на 12 декември за резиденцията на руския премиер Владимир Путин. Това е вторият подарък на Бойко Борисов към колегата си. Овчарката ще омае Путин и ще наклони везните в преговорите ни за атомната централа, шегуват се дипломати.
„Втора вълна от приватизация“
Предприятия за 2 милиарда лева слага държавата на тезгяха. По закон половината от тези пари отиват в Сребърния фонд, а от там – за пенсии на възрастните хора. Заради сделките сумата във фонда ще нарасне с 1 милиард лева в следващите 3 години, съобщи вчера социалният министър Тотю Младенов. Вероятно в списъка за продажба попадат „Булгартабак“, миноритарните дялове на държавата в енергоразпределителните дружества, както и „ВМЗ – Сопот“, заяви още Младенов.
„Вулканът Бербо изригна“

в. „ТЕЛЕГРАФ“
„Наливат 1 млрд. в сребърния фонд“
През следващите 3 години държавата ще вкара над 1 млрд. лева в Сребърния фонд. Те ще дойдат от приходите от
концесии, от приватизацията на „Булгартабак“ и ВМЗ – Сопот, и продажбата на държавните дялове в електроразпределителните дружества, съобщи социалният министър Тотю Младенов. Решението за това е било взето в петък на заседание на управителния съвет на фонда, чийто председател е финансовият министър Симеон Дянков През следващите 3 години държавата ще вкара над 1 млрд. лева в Сребърния фонд. Те ще дойдат от приходите от приватизация и концесии, съобщи вчера социалният министър Тотю Младенов.
„Сърбия спря 8 автобуса с българи“
Сръбските власти спряха на границата 8 автобуса със симпатизанти на „Атака“. Те отказаха да ги пуснат на своя територия с мотива, че имало „опасност от размирици“.
Близо 500 атакисти, водени от лидера на партията Волен Сидеров, трябваше да се включат в митинг по случай 91-годишнината от подписването на Ньойския договор, с който Западните покрайнини на България са дадени на Сърбия. Мирното шествие трябваше да се проведе в населения с етнически българи Босилеград и беше организирано от сънародниците ни, живеещи там.
„Европа ни погва за мръсен въздух“
Европейската комисия е погнала България заради мръсен въздух, отчетен в 30 града у нас.
В някои от общините нормите за замърсяване с прах са превишени двеста пъти в годината при допустимите 35 пъти, съобщи БНР. Сред градовете с най-големи проблеми със замърсяването с фини прахови частици са Видин, Перник, Пловдив и София, посочи Иван Ангелов, шеф на дирекция „Опазване чистотата на въздуха“ в екоминистерството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *