Преглед на печата

Голяма част от днешните печатни издания публикуват части от интервюта, дадени за Българското национално радио.
Само за тази година са образувани над 100 досъдебни производства срещу служители на МВР, заяви пред БНР вътрешният министър Цветан Цветанов, пишат „Сега“, „Труд“ и „Република“. Цветанов разкрива, че след седмица ще пътува до САЩ, където ще обсъжда на най-високо ниво киберпрестъпленията, организираната престъпност и тероризма.
Министрите на енергетиката от страните от Югоизточна Европа ще създадат общ 10-годишен план на развитие, съобщи за БНР министърът на икономиката Трайчо Трайков, отбелязват „Новинар“, „Класа“, „Дума“ и „Труд“. Министрите ще се срещнат още тази седмица в София.
До втората половина на 2012 г. вероятно ще е готово новото сметище на София, пише „Труд“, цитирайки интервю за националното радио на министъра на екологията Нона Караджова. Темата е удобна за политически спорове, но общината си е свършила работата, твърди Караджова.
Обвинителният акт срещу бившия здравен министър Божидар Нанев влиза в съда до дни, съобщи за „Хоризонт“ заместник-главният прокурор Галина Тонева, цитирана от „Класа“ и „Новинар“. По делата под наблюдение от Европейския съюз има раздвижване, допълва Тонева.
„За една година сме пресекли злоупотреби за над 1,2 млрд. лв.“, твърди шефът на Националната агенция за приходите Красимир Стефанов в интервю за БНР, цитирано от „Република“, „Труд“, „Новинар“, „Класа“ и „Сега“. Планираните приходи в хазаната ще бъдат събрани, уверява Стефанов.
В алтернативния бюджет на БСП влизат повече приходи за 2 млрд. и 300 млн. лв., пишат „Дума“ и „Република“, като цитират думи на бившия заместник-министър на финансите Георги Кадиев от БСП пред „Хоризонт“. За първите 10 месеца на годината са събрани 300 млн. по-малко ДДС от 2009 г., подчертава Кадиев.
Още преди окончателното приемане на бюджета за 2011 г. разходите започнаха да растат, отбелязва вестник „Пари“. Според редица експерти и икономисти това е показателно за продължаващата слабост на правителството – да отпуска пари на всяка институция, която си ги поиска по-настоятелно, посочва изданието.
Над 400 мейла с ялови сигнали към ОЛАФ е пратила бившата шефка на фонд „Земеделие“ Калина Илиева, съобщава „24 часа“. Стотици проекти са били блокирани, а българската ДАНС е била подвеждана да проверява с месеци служители на най-високо ниво, без обвиненията на Илиева да бъдат доказани.
Около 7 700 от 27 700-те служители в железниците ще бъдат съкратени като част от поредните програми за реформи в сектора, отбелязва „Дневник“. Съкращенията са по искане на Световната банка, за да отпусне заем от 710 млн. лв. за компаниите.
Трима голи като пушки роми, на чието име са прехвърлени над 128 фирми с огромни борчове, дължат на хазната 150 млн. лв., пише „Стандарт“. Схемата за укриване на данъци чрез прехвърляне на фирми на клошари и бедняци се превръща в епидемия, отбелязва вестникът.
Търговски шпиони обикалят хипермаркети от веригите на конкуренти и следят за ценовата политика, е установило наблюдение на „Монитор“. Целта е работодателите им да могат да реагират с по-ниски цени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *