Преглед на печата

Труд цитира приличащия на „Уикилийкс“ сайт „Болканлийкс“, чийто създател е българинът Атанас Чобанов, живеещ в Париж, исъобщава, че меморандумът за АЕЦ „Белене“ от 30 ноември, е писан на електронна бланка на частно лице. В интервю за вестника Чобанов обяснява, че документът е писан от човек, близък до бизнесмена Богомил Манчев. Манчев е председател на Българския атомен форум, ядрен инженер, изпълнителен директор на фирмата подизпълнител на архитект-инженера по проекта АЕЦ „Белене“.
Стандарт алармира, че от чешмите на живеещите в град Меричлери тече арсен. Такава е ситуацията и в две близки села. Хората ползват вода от водоноски от четвъртък.
Водещата тема за Класа е същата, заглавието – „Екологично престъпление срещу жителите на Меричлери“.
В интервю за Стандарт кметът на София Йорданка Фандъкова за пореден път ни призовава да стискаме зъби за трафика още две години, докато завършат големите ремонти, пречещи на придвижването.
Патриарх Максим опровергава появили се публикации, че „гасне“. „Жив съм!“, казва той в кратко интервю за 24 часа и призовава невярващите в това да отидат в неделя в 9 ч. да го видят как се черкува в Синодалната палата. Съботният очерк на 24 часа е посветен на Стара Загора, тъй като 13 от най-богатите българи са родени там.
Сега посвещава водещото си заглавие на поредния проблем в родното здравеопазване „Болниците принудени от 2011 г. да лекуват по-малко по спешност“. Същата е водещата тема и на Новинар.
И Дума излиза днес с водещо заглавие „Режат парите за „Спешна помощ наполовина“.
В Новинар директорът на Националния филмов център Александър Донев уверява, че филмът на Мишел Бонев е донесъл инвестиции в размер на 4 млн. лв.
На първа страница на Сега четем и друго тревожно заглавие „София иска да строи най-скъпия завод за боклук“. Премиерът е признал, че има проблем с финансирането на проекта, тъй като се оказва най-скъп в Евросъюза.
Монитор информира, че искаме помощ от Брюксел за присъединяването ни към Шенгенското пространство. Управляващите очаквали подкрепа от всички партии.
Очеркът на новия брой на Капитал е посветен на онлайн пазаруването у нас, което става все по-популярно с прогнозата, че големият ръст предстои.
Седмичният Торнадо пък пише на първата си страница „Порно студио в София заля света с филмите си“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *