Преглед на печата

 
 
 

 

 

„Сега“ предупреждава с водещото си заглавие „НАП почва масово да запорира заплати за неплатени глоби“. Близо 2500 чиновници дължат над 2 милиона и половина лева на държавата, пояснява вестникът. От националната агенция за приходите казват, че най-много неплатени глоби има към КАТ. И още едно стряскащо заглавие от днешния брой на изданието – „Пациентите ще чакат ред за прием в болница“, става ясно от писмо на здравното министерство до Българския лекарски съюз.
„Стандарт“ по същата тема пише под надслов „Ужилване“, че си доплащаме в болниците. Пациентите и лекарите са възмутени, предстоят гладни стачки на медици.
Изданието информира още, че Васил Найденов и Азис ще направят дует на 29 септември в столичен клуб, но песента, която ще изпълнят, засега е тайна.
„24 часа“  e i водещото заглавие  „У продажни чиновници пари за една магистрала“, 24-ма държавни служители са разследвани за пране на пари на стойност 105 млн. лв.
Освен за четирите брака на Лотар Матеус, съботното издание на часовия вестник предлага богато илюстрован разказ за актрисата Ирен Кривошиева и интервю с Татяна Дончева, която заявява „… всичко е политика, батко! Дали ще ядеш гръцко или българско сирене,…дали в супермаркета ще има 15 български марки кисело мляко, … дали ще има нов Бербатов, пак е политика!“.
„Новинар“ акцентира на готовността на Китай да стори АЕЦ „Белене“. Водещото заглавие е „Лягаме в болница само с номер“, датите и манипулациите ни ще са в списък, регламентиран с наредба.
„Новинар“ информира и че вътрешното ведомство дължи на освободени служители обезщетения в размер на 30 милиона лева.
Заради рекордно скъпото злато и акциите на МВР мутрите продават ланците си, бижутерите ги изкупуват по 30 лева на грам, съобщава от първата си страница „Монитор“.  „Алма матер затваря от номеври“, алармира с водещото си заглавие днешният брой на „Дума“. Освен, че в общежитието на Софийския университет няма топла вода месец и половина, не е сигурно дали през зимата там ще има парно, сподеря тревогите си ректорът проф. Иван Илчев. Заглавия в международните страници на „Дума“ – „Епохата на Лужков приключва“, съпругата на московския кмет отдавна подготвяла оттеглянето им в Австрия.
Седмичникът „Капитал“ излиза с очерка си за състоянието на европейския съюз, озаглавен „Съюза на страхливите“. Изправен пред няколко кризи и скован от тревоги, Европейският съюз е на поредния си кръстопът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *