Преглед на печата

Вестник КЛАСА цитира информация на БНР, според която директен договор за доставки на природен газ между „Булгаргаз“ и „Газпром“ няма да има, докато не бъдат изпълнени всички действащи споразумения между руската и българската страна. Това заяви вчера в Москва вицепрезидентът на руската компания Александър Медведев.

България и отчасти Турция са основни източници на амфетамин за Близкия Изток, който се разпространява под формата на фалшиви опаковки Каптагон, пише ДНЕВНИК. Изданието цитира годишния доклад за борбата с наркотиците на Службата на ООН по наркотиците и престъпността.

Какво се случва с непотърсените покойници, е темата на 24 ЧАСА днес. София и Ерусалим са най-опасните градове в света за пешеходците, четем още на страниците на вестника. Според сравнително проучване на Европейския съюз, в Европа компания в черната стастистика ни правят Талин и Варшава.

Части от сгради, архитектурни паметници в центъра на София се рушат, а кметството не предприема нищо, отбелязва МОНИТОР като цитира архитекти. Най-много са неподдържаните здания по улица Пиротска.

Туристическият сезон догодина ще е по-слаб от сегашния, пише НОВИНАР като цитира изпълнителния директор на Албена Красимир Станев. Той смята, че заради кризата българите ще съкратят времето си за почивка с няколко дни.

За какво да харчим парите си по време на криза, е темата на ПАРИ. Експерти съветват да купуваме стоки с отстъпка и да инвестираме в подценени активи и земеделска земя, но и да заделим пари за черни дни.

Две седмици преди парламентрните избори съдебната власт проявява активност по две от знаковите дела, наблюдавани орт Брюксел, отбелязва на първата си страница СЕГА.

Бившият кмет на Велинград Фидел Беев беше арестуван направо от болничното легло, а ексшефът на столичното парно Вальо Топлото най-после стигна до втора присъда – за източване на 6 милиона лева от „Топлофикация“, посочва вестникът.

Сметната палата ще проверява колко пари са изхарчили партиите на тазгодишните два вота, пише ДУМА. Прверката ще обхване 35 партийни стриктури, част от които влизат в предизборни обединения.

Екзотични специалности примамват студентите, е темата на ТРУД. Битката за студентите е ожесточена, защото местата са повече от кандидатите.

Руски спътник откри двореца на волжките ханове, четем на първа страница в СТАНДАРТ. Той е засечен в резервата Древен Булгар край река Кама. Според проф Никоай Овчаров ако снимките се потвърдят при разкопките, това ще бъде велико събитие, тъй като дворецът е съпоставим с откритията от Плиска.

Всички вестници пишат за ареста на бившия косовски премиер Агим Чеку. Той е задържан, тъй като името му фигурира в червения бюлетин на Интерпол, а е търсен от Сърбия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *