Преглед на печата

То блокира взривове, задействани дистанционно. Предполага се, че машината може да бъде използвана от президента Хосни Мубарак заради размириците там.
в. „24 ЧАСА“: „Обвиниха най-верния на Филчев“Един от най-доверените хора на бившия главен прокурор Николай Филчев – някогашният шеф на отдел „Следствен“ във ВКП Цеко Йорданов, бе обвинен вчера в престъпление срещу правосъдието. Той бе разпитван близо два часа и половина в Националната следствена служба от прокурора но „Октопода“ Светлозар Костов заради прекратено дело за афера с пране на пари. Йорданов бе обвинен, че преди 9 г. е осуетил наказателно преследване срещу израелеца Маир Овадия, бивш партньор на Алексей Петров. Висшият прокурор свалил обвинението срещу чужденеца, отменил наложената му гаранция от 20 000 лева и забраната да напуска страната и Овадия си заминал.
в. „СТАНДАРТ“: „Чартър до мола“Нашенци масово се организират в групи за пазар в Рим, Мадрид и други европейски столици. Те пътуват през уикенда със самолет, като цената на билета не надвишава стотачка. В момента в големите западни молове намаленията на дрехи, обувки и чанти стигат до 90%. В „Зара“, „Бержка“ и „Бенетон“ дрешките са до 20 евро“, разказват обиграни в air шопинга софиянци.
в. „НОВИНАР“: „Полицията на крак заради гигантския джакпот“Българският спортен тотализатор се е договорил с МВР за засилена полицейска охрана над тото пунктовете в страната заради истерията по гигантския джакпот и опасения от кражби на обороти, научи „Новинар“. „Няма гаранция, че ще се отървем от опити за кражби, но сме взели мерки“, похвалиха се от тотото. Апетитният джакпот се очаква до неделя да достигне близо 6,1 млн. лв., което ще го изстреля на втора позиция по големина в историята. Очакват се рекорди и в постъпленията, след като за тиража в четвъртък са били пуснати общо 1 139 405 фиша на стойност 2 991 607 лв., а неделните тегления по принцип са с по-масово участие на тото маниаците.
в. „СЕГА“: „ГЕРБ и „Атака“ уредиха още привилегии за ловните босове“Едрите бизнесмени, които са арендатори на ловни стопанства и рибарници, ще могат да секат и строят сгради, без да плащат такси за превръщането на гората в строителна площадка. Тази привилегия бе гласувана вчера от мнозинството в новия Закон за горите. „Атака“ и ГЕРБ обаче не успяха да прокарат такъв бонус и за инвеститорите в ски лифтове, влекове, ветропаркове и фотоволтаици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *