Преглед на печата

Темата на вестника е посветена прабългарските съкровища.
Цените на фуражите растат, а свинското поевтинява. В същото време хлябът поскъпва и днес можеш да купиш месо на промоция на цената на 2-3 хляба, посочва 24часа във водещата си статия. Вестникът публикува и интервю със здравния министър д-р Стефан Константинов.
Кога да се звъни на Бърза помощ, средставата за болниците, заплащането на консумативите при операции, как ще се следи качеството на работа в лечебните заведения са основните въпроси в разговора. Монитор също цитира здравния министър, според когото сурогатното майчинство ще бъде регламентирано до края на годината със закон. Текстът обаче тепърва предстои да бъде писан от лекари и юристи.
България е трета в Европейския съюз по укриване на данъци, отбелязва Сега като се позовава на данни на специализираните полицейски и данъчни органи на общността. По традиция статиститиката се води от Италия. Втора е Румъния.
Заради липсата на достатъчно специалисти у нас фирмите търсят експерти от чужбина, пише Стандарт. Сърби, руснаци, украинци, турци, молдовци или хървати са надеждата на българските работодатели да попълнят незаетите висококвалифицирани работни места след като от 1 юни България въвежда европейската „синя карта“.
Темата на вестник Пари е посветена на Националната програма за реформи 2010-2013 година, публикувана на сайта на Министерството на финансите. Според икономист за голяма част от реформите не са дадени обяснения, а там, където ги има, липсват конкретни мерки. Друг негов колега казва, че министерствата са написали това, което вече вършат и не планират нови промени.
Близо 10 хиляди души ше бъдат ангажирани в строителството на площадката на АЕЦ „Белене“, посочва Дума. 30% от поръчките за изграждането на централата ще бъдат възложени на български фирми.
Има голям риск тази година България да загуби между 80 и 120 милиона евро от Програмата за развитие на селските райони, отбелязва Дневник. Вестникът цитира междинна оценка за нейното изпълнение.
Страната ни ще е изпълнила всички технически критерии за приемането на в Шенген преди 14 март, пише Новинар като се позовава на вицепремиера и вътрешен министър Цветан Цветанов. Той обаче подчерта, че никой не може да прогнозира кога ще се вземе политическото решение за влизането ни.
Комисия, която в голямата си част е в тежък конфликт на интереси, ще изпитва във Варна желаещите да повишат морската си квалификация, отбелязва на първата си страница Класа. Вестникът е направил проверка по сигнал, която е показала, че поне трима от членовете на комисията са замесени в частно обучение, а в същото време подготвят изпитните въпроси и теми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *