Преглед на печата

 
Повечето централни всекидневници поместват данните от изследване на „Галъп“, но Новинар ги извежда като водещо заглавие „ГЕРБ управлява държавата като ТИР без спирачки“. Социолозите констатират, че всеки четвърти у нас вече иска оставката на министър-председателя.
Сега цитира изследване на Евростат, според което работещият беден у нас получава заплата 123 евро, а събратът му във Франция – 1365 евро. Изданието помества и информация, че през март държавата организира три борси за работа в чужбина. Предстои набиране на кадри за работа в други страни-членки на Евросъюза.
Централното заглавие на в. Класа е изведено от интервю на министър Томислав Дончев за Българското национално радио, че до края на годината ще усвоим двойно повече пари от европрограмите. Здравният министър Стефан Константинов пък обещава в интервю за вестника, че до 1 април ще е готова новата концепция за спешната помощ.
Монитор е научил, че за 12-те свободни места да консули в чужбина има 123-ма кандидати. Най-много били желаещите за Санкт Петербург, а най-малко – за Шанхай.
Труд излиза със собствено разследване със заглавие „Лукс апартаменти за войската стоят празни“. 82 обзаведени апартамента в столичния квартал „Овча купел“ не се използват, Министреството на отбраната ги е заключило, въпреки че са предназначени за военнослужещи. Генерираните досега загуби са поне 100 хиляди лева, изчисляват от Труд.
Дневник помества своя информация, че има шест кандидати за „Булгартабак“: Сред тях са корейска и японска фирми и чешки и британски инвестиционни фондове. Очаква се тази седмица да стане ясен методът на продажба на холдинга.
Темата на Пари е посветена на Пловдивския панаир. „Държавата правилно си потърси собствеността, сега остава да реши какво иска да прави със западналото дружество“, коментира финансовото издание.
В приложението на Дума, посветено на международната политика, темата е поскъпването на суровините и храните в световен мащаб. За пореден път през последните 2-3 години четем, че увеличаващите се цени ще доведат до гладни бунтове по целия свят. Експерти дори вече са измислили термин агфлация, тоест рязко увеличаване на цените на аграрната продукция. този процес обрича най-бедните държави на гладна смърт. Но и богатите страни са засегнати. Всеки шести японец, например, живее под прага на бедността.
Стандарт е с водещо заглавие „100 бона пенсия“ и пояснява, че нашенци, работили в Германия, теглят на куп парите си за старост, тъй като тамошен закон позволява това. Един от тях очаква да му бъдат приведени изработените от него пенсии в размер на 100 хиляди лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *