Преглед на печата

Столичната полиция разследва отново 14 поръчкови убийства, извършени през последните 10 години, посочва 24 ЧАСА, като се позовава на директора на СДВР Валери Йорданов. След като прегледали всички т.нар. студени досиета, криминалистите са подбрали 14 екзекуции на подземни босове и бизнесмени, за които имало постъпили нови обстоятелства в течение на времето, пише вестникът.
Изданието цитира и изявление на либийския министър на правосъдието, според когото режимът на Кадафи е виновен за заразяването на децата в Бенгази с вируса на СПИН. Д-р Мохамед Абдел Джалил заявява, че епидемията е само един от примерите за извършените от режима престъпления срещу собствения му народ. Протестите и жертвите не са от няколко дни, но информационното затъмнение и повърхностното отношение на медиите представят на света малка част от трагедията, казва още д-р Абедл Джалил, цитиран от вестник ПАРИ, който се позовава на интервю за телевизия „Ал Джазира“.
Водещата статия на ДНЕВНИК е под заглавие „Несигурността на арабския свят помпа цената на петрола“.
Евакуирането на българите от Либия доведе до абсурдна ситуация, отбелязва на първата си страница вестник СЕГА, като коментира ситуацията с уволнение и впоследствие връщането на работа на шефа на „Техноекспортстрой“ Емил Коцев.
Гроздовата ракия става национална кауза, пише НОВИНАР, като се позовава на земеделския министър Мирослав Найденов. Целта на предложението е да се намали наполовина акцизът на напитката, а това може да стане, ако страната успее да убеди Европарламента, че тя е национална, уточнява изданието.
Според Найденов процесът на признаването е дълъг и труден, защото това е трябвало да случи преди влизането на България в ЕС, отбелязва по темата ДУМА.
Северозападна България става новото Елдорадо, а бизнесмени и предприемачи се втурнаха да търсят терени и проучват възможности да преместят фирмите си в тази част на страната, заради данъчния рай, който държавата готви за региона, посочва в публикация СТАНДАРТ.
През тази година се очаква пренасочване на средствата от спестявания и депозити към алтернативни форми за инвестиции като фондове, акции, облигации и различни суровини. Това пише КЛАСА, като се позовава на прогнози от банковите среди.
Всички вестници обръщат внимание и на новите разкрития на вестник „Галерия“, свързани с вътрешния министър Цветан Цветанов.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *