Преглед на печата

НОВИНАР призовава всеки да развее трибагреника със самочувствие, подобаващо на тази светла дата. „Санстефанска България остава част от националния ни идеал“, така е озаглавен коментарът на страницата „Наблюдател“ на вестник СЕГА. „Трети март е изцяло заслуга на България, нямаше да има Руско-турска война, ако народът ни не беше чукнал властно по масата на европолитическата сцена“, казва директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров в интервю за вестник РЕПУБЛИКА.
„Трети март – символ на свободата“ – под това заглавие ТРУД публикува коментар на Меглена Кунева за празника. Поместено е и интервю с проф. Ивайло Дичев, озаглавено „Патриотизъм е да уважаваш институциите“.
„Баташките мъченици са българският месия“ – оценката е на митрополит Николай в интервю за 24 ЧАСА. „Защо само Батак? А Старозагорското клане?“, гласи заглавие на НОВИНАР по същата тема.
„Крадци се гаврят с български светини, продават Ботев и Левски за жълти стотинки“ – оскверняването и продажбата за скрап на бюстове на героите е тема на публикация на първа страница на МОНИТОР. „Държавата обяви война на спекулата с храните“, пише още МОНИТОР на първа страница и допълва, че най-напред ще проверяват стоките от потребителската кошница.
„И МВР ще дебне за цените на храните“, гласи заглавието на първа страница на ТРУД. „Кабинетът ще бори спекулата с БОРКОР за храните“, отбелязва СЕГА също на първа страница. „Нови чиновници да следят храните? Не съм съгласен“, казва икономистът Владимир Каролев в коментар за 24 ЧАСА и допълва: „Ще подаря книги по икономика на леви и десни популисти“. „Да не пълним резервоарите три дни, призовават във Фейсбук“, пише СТАНДАРТ на първа страница под заглавие „Бойкот на бензина“ и посвещава на темата още две страници.
„Стоичков президент“ е друго заглавие на първа страница на СТАНДАРТ, според който ГЕРБ вади Камата за изборите и народният любимец ще играе в тандем с Йорданка Фандъкова.
24 ЧАСА предлага проучване за сеизмичната устойчивост на сградите. „Според експерти заради ремонти, къщи в центъра падат първи при трус“, пише вестникът. „Парламентът мисли да изхарчи 14 милиона за нова зала на депутатите“, съобщава още часовият вестник и пояснява, че става дума за преустройство на зала „Света София“ в бившия Партиен дом.
„7-ми септември – първият учебен ден“ – под това заглавие ТРУД съобщава, че предложението за ново начало на учебната година се обсъжда в образователното министерство, но все още окончателно решение не е взето.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *