Преглед на печата

Медици дори си позволяват да прилагат и методи на асистирана репуродукция без да имат условия за това. Никой не контролира къде и как се извършват тези процедури, което носи огромен риск за семействата без деца.
Здравната каса бойкотира здравният министър д-р Стефан Константинов, посочваТруд на първата си страница. Тя отказва да се захване с диагностично- свързаните групи, които от догодина трябва да заменят клиничните пътеки. Според новата методика, пациентът ще се лекува в болница не само за основното заболяване, но и за придружаващите го. Темата на вестника е посветена на връщането на старите данъци за жилищата в София.
По темата за данъците пише и Сега. Седмица, след като избухна скандалът с грешно изчислените и тайно увеличени данъци на хиляди софиянци, кметът Йорданка Фанъкова най-после призна, че проблем има и се налага решението да бъде отменено, отбелязва изданието.
„По-високите данъци ще бъдат замразени поне до изборите. Зам.-кметът Минко Герджиков подаде оставка, за да спаси Фанъкова от „напрежението“, посочва Дневник.
Стандарт публикува интервю с Герджиков. Според него засегнати от новото презониране са 18% от жителите на София. По думите му, Столична община не трябва да се отказва от тази стъпка, макар че спирането й, за да се направят всички справки и анализи, е правилно. Идеята е за следващата година нещата да се изчистят и, ако промените се сметнат за целесъобразни, да бъдат въведени, казва Герджиков.
24 часа отделя внимание на протестите срещу вдигането на горивата. Според вестника, най-масово недоволството си са показали софиянци, близо 4 хиляди коли са излезли по улиците.
Новинар също пише по въпроса. „Хиляди протестират под носа на Бойко Борисов срещу ценовия шок“, е заглавието на изданието.
„Цялата страна скочи срещу цените“, отбелязва на първа страница Дума. Официалната средна заплата в България се е увеличила близо три пъти през последите десет години, пише още Дневник, като се позовава на данни на националната статистика. Според анализитори на пазара на труда, ръстът до голяма стапен е технически и не се дължи на реален скок на доходите.
Темата наПари е „Някой знае ли какво се случва с икономиката?“. Според вестника новите данни за БВП са внесли хаос в анализите, а прогнозите на правителството все повече се отдалечават от истината. Вестникът отделя място и на случващото се в Япония. След станалото в ядрената централа Фукушима, въпросът безопасна ли е ядрената енергетика и какво ще е бъдещето й отново ще бъде разискван емоционално.
Икономическите загуби на Япония от разушителното земетресение са огромни, но едва ли ще надхвърлят 100 милиарда долара, колкото са стрували трусовете в района на град Кобе преди 16 години. Около това мнение се обединиха икономически анализатори, пише Класа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *