Преглед на печата

На вътрешните страници всекидневникът разглежда различните аспекти на кризата след аварията в атомната електроцентрала, като се подчертава, че японското правителство и експертите в централата полагат всички усилия да овладеят и стабилизират ситуацията.
„Съжалявам, че станах премиер“ е цитиран да казва Бойко Борисов в рубрика „власт“ на „Стандарт“ по повод организирания протест от БСП. „Трябваше да ги оставя тези популисти, тези грабители на България да се удавят докрай. Ако те бяха направили кабинет, щяха да лъснат всичките им лъжи за вдигане на пенсии и заплати, както и това, че щели да отворят 200 000 работни места. Лъжат хората безогледно“.
Първата страница на неделния брой на „24 часа“ е изграден от снимки, сред които и на млада социалистка от Перник, по време на вчерашния митинг на БСП. Особеното е лозунгът, който перничанката държи с текст „Господа управляващи, пред винкело всички са равни!.
„Охранителят Станчо с опасност за живота във ВМА“, пише още на първата страница на „24 часа“. В подзаглавието на материала се казва, че е създаден комитет, който да брани похитителя Стефан Стефанов. Кортен иска справедлив съд, обобщава часовият вестник.
Депутати от ГЕРБ осъдени за конфликт на интереси, осведомява от първата си страница „Труд“. Стоян Гюзелев и Димитър Аврамов от парламентаната група на мнозинството станаха първите депутати, осъдени за конфликт на интереси, пояснява всекидневникът и допълва, че двамата имали „частен интерес“ от предложена от тях законова поправка, с която да дават привилегии на арендаторите на земи. Наказанието за всеки от двамата е глоба от по 5000 лева, пише „Труд“ и пояснява, че най-тежката санкция – освобождаване от длъжност, не се отнася за депутатите.
На централно място в „Труд“ е поместена снимка от рокерското шествие в центъра на столицата, в което са участвали 3 хиляди, преброили репортерите на всекидневника. За ощетените в центъра на София, изданието съобщава, че и днес се очаква да има нови тапи заради протеста срещу високите цени на горивата, снимането на телевизионен сериал в центъра и раздаването на наградите за сценични изкуства „Икар“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *