Предаде се един от участвалите в обира на най-големия покер-турнир в Германия

В понеделник вечерта се е предал един от участвалите в обира преди 10-тина дни на най-големия покер-турнир в Германия. Тогава четирима въоръжени мъже атакуваха посред „бял ден” хотел „Хаяд“ в Берлин, където се провеждаше турнира, и задигнаха 242 хиляди евро от залозите. Веднага след огледа на местопроизшествието полицията обяви, че обирът е извършен диалетантски и извършителите ще бъдат заловени в най-скоро време.
Обирът на 6 март бе заснет от видеокамерите на хотела, а един от нападателите бе хванат от охранител в „мъртва хватка” през главата. В схватката крадецът изпусна торба с 800 хиляди евро, по-голямата част от плячката. Нападателят е оставил пръстови отпечатъци и ДНК.
Медиите тук съобщават, че именно той се е предал, тъй като не е могъл да издържи на напрежението и на затягащата се около него „примка”. В понеделник вечерта придружен от адвоката си той се е предал на полицията. Нападателят е 21-годишен от турски произход.
Неговите трима съучастници все още са на свобода. Няма следа и от откраднатите 242 хиляди евро. Във вторник вечерта полицията е атакувала апартамент в берлинския квартал „Кройцберг”, където се е предполагало, че се крият останалите извършители, но жилището се оказало празно. Въпреки това от полицията са убедени, че много скоро ще успеят да задържат и останалите трима нападатели, които вече са идентифицирани. Възможно е полицията да разпространи чрез медиите техни снимки, което да доведе до по-бързото им залавяне.

Финанси
БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *