През нощта имаше ограничени движения на валутния пазар

Технически анализ за 30.07.2009
Бежовата книга на Федералния резерв показа, че темпът на намаляване на икономическата активност е умерен и дори започна да се стабилизира, а доклада на Търговския отдел показа, че рязкото спадане на бизнес инвестиционните разходи в САЩ изглежда е достигнало дъното. И двата отчета вдигнаха очакванията, че рецесията в САЩ, която започна през декември 2007 г. може да се изглегля към края. Американските акции спаднаха за втори ден. Въпреки прекратяването на търговската сесия на отрицателна територия, акциите възвърна около половината от загубите си след излизането на Бежовата книга. S&P500 загуби 0,5% и енергийните компании видяха големо понижение след масивния спад в цените на петрола като данни показаха, че запасите от петрол натрупаха повече от 5 м. барела в седмицата до 24 юли.
На FX пазара имаше ограничени движения през нощта. Долар се е промени малко срещу еврото след спада на EUR/USD вчера до около 1.4050.
Немските продажби на дребно за юни и данните за безработицата може да се превлекат малко внимание.
Все пак, основното внимание ще бъде върху големите издаванете на американските седемгодишни облигации – особено като се има предвид слабите търгове през последните два дни.

EUR/USD
Евро/долар имаше значителен низходящ импулс вчера. Както може да се види на четиричасовата графика, разширяващата формация беше нарушена надолу и цената проби под 1.4050, предполагайки потенциални мечи изгледи. Този факт би трябвало да предизвика по-нататъшен моментум надолу с тестване на 1.3870 и дори ключовото ниво 1.3750. CCI обаче, е в препродажбена зона и в посока нагоре на четиричасовия таймфрейм, така че трябва да се внимава за потенциален възходящ натиск с тестване на нивата на съпротива 1.4050 и 1.4120. Пробив над 1.4120 би трябвало да премахме изгледите за низходящ сценарий.

GBP/USD
Паунд/долар продължи вчера движението надолу. Формацията възходящ клин ни осигури добри мечи сигнали в креткосрочен период. Сигналите за търговия остават низходящи за тестване на 1.6250. Въпреки това, наромням, че над 1.6000 средносрочните перспективи остават неясни, така че трябва да сме доста внимателни. Нуждаем се от последователно движение под 1.6380/50, за да се потвърди низходящия сценарий. Първата съпротива е на 1.6467 (вчерашния връх). Пробив над може да провали мечия сценарий.

USD/JPY
Вчера долар/йена имаше възходящ моментум. На четиричасовия таймфрейм можем да видим, че трендлинията на подкрепа свърши добра работа, предотвратявайки по-нататъшните атаки на мечките. Тук имаме нещо интересно, битката между трендлинията и формацията „троен връх”. Пробив под трендлинията би трябвало да ни даде низходящи изгледи към 92.70, докато пробив нагоре от тройния връх около 95.30/40 ще доведе до бъдещ възходящ сценарий към 96.05 и 97.00. За предпочитане е низходящия сценарий откакто дългосрочния тренд е мечешки, но при пробив на тройния връх би трябвало да видим потенциални бичи изгледи и неуспех на низходящите.

SD/CHF
Вчера долар/франк имаше значителна възходяща инерция, достигайки връх на 1.0907 и закривайки на 1.0870. Краткосрочните сигнали са възходящи, но изглежда имаме добра съпротива около района на 1.0922. Само ясен пробив над тази зона може да предизвика по-нататъшен възходящ импулс с цели към 1.1022. Най-близката подкрепа е 1.0800. Пробив под нея ще премахне изгледите за възходящо движение.

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

ФК „Популярна каса 95“ АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *