През последните 48 часа двойката евро/долар се движи във волатилен пазар

Технически анализ за 25.08.2010 09.40.AM

EURUSD

През последните 48 часа двойката евро/долар се движи във волатилен, но нерешителен пазар. След потвърждението на мечешкия обръщащ сценарий от фигурата „глава и рамене”, сега цената се движи в нов низходящ канал, както може да се види на четиричасовата графика. Низходящите очаквания могат да бъдат анулирани само от движение над дясното рамо на формацията H&S, което се намира в района на 1.2930 и нарушение на мечешкия канал. Първата съпротива е на 1.2730, последвана от 1.2770. Днес имаме някои доста важни икономически данни от Еврозоната и САЩ. Еврото напоследък се движи по-нагоре след публикацията на данни, но възходящите импулси са краткотрайни. Пазар, криещ опастности, но аз все още съм на страната на мечките.

GBPUSD

Паунд/долар продължи моментума надолу вчера, като направи дъно на 1.5371, но отскочи нагоре по-рано днес по време на азиатската сесия, търгувайки се около 1.5410 докато пишех анализа. Сигналите са неутрални засега, но основния сценарий остава низходящ, особено ако цената успее да се движи последователно под 1.5371 с цел в района на 1.5250. На дневната графика се виждат сформирани V-образни върхове, които обикновено са последвани от низходящ импулс. Най-близката зона на съпротива е 1.5470-1.5500. Пробив над този район може да предизвика по-нататъшен натиск нагоре за тестване на 1.5580, но за предпочитане е низходящият сценарий на този етап. Обърнете внимание на фундаменталните данни от Еврозоната и Щатите днес.

USDJPY

Долар/йена имаше значително движение надолу вчера, достигайки дъно на 83.59, но се върна по-високо нагоре по-рано през азитската сесия около 84.30, докато пишех този коментар. Краткосрочните сигнали са неутрални, но основния сценарий остава низходящ с цел за тестване 83.35. Непосредствена съпротива се вижда на 85.15.

USDCHF

Долар/франк не успя да продължи възходящия моментум вчера и сега е обратно под 1.0350, показвайки възможен бъдещ низходящ натиск, но като цяло не сме видяли убедително и ясно движение и цената все още консолидира в диапазона. Очакванията в близка перспектива са низходящи за тестване на региона 1.0257-1.0220. Друго движение над 1.0350 може да ни отведе в неутрална зона в кратки срокове, като посоката ще стане неясна и ще сме в неопределена зона за търговия.

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Анализът е на ФК „Популярна каса 95“ АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *