През 2020 г. в ЕС ще има мрежа от минимум 800 000 зарядни станции за коли на ток

Очаква се през 2020 г. в ЕС да има мрежа от минимум 800 000 зарядни станции за коли на ток, като към момента техният брой варира около 20 000, като за целта са предвидени близо 10 млрд. евро, които ще бъдат инвестирани в европейски мрежи за зареждане на коли с ток вместо с дизел и бензин. Това показват данни на Евростат.През 2020 г. в ЕС ще има мрежа от минимум 800 000 зарядни станции за коли на ток.

Резултат с изображение за зарядни за коли на ток

През следващите 10 години се очаква стремителен ръст на електрическите превозни средства в Европа – до 2030 г. водещите индустриални държави в Европа и света ще прекратят вътрешните продажби на автомобили с въглеродни горива, а броят на традиционните автомобили в експлоатация бързо ще намалява.През 2020 г. в ЕС ще има мрежа от минимум 800 000 зарядни станции за коли на ток.

Масовото навлизане на електромобили в ЕС, което ще започне през следващите 5 години ще доведе до силно поевтиняване на транспортните услуги и строителството и ще предизвика появата на нови технологии, производства и професии, показват анализите на експерти, информира economynews.bg.

Според тях държавите-членки на ЕС, които не успеят да вървят в крак с новите технологии и с тяхното информационно и инфраструктурно обезпечаване, ще търпят значителни търговски загуби и ще са подложени на санкции както заради използването на бензинов и дизелов транспорт, така и заради недостатъчен капацитет на националните мрежи от зарядни станции.

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *