Продайте всичко! До края на годината Америка няма да е същата

Направете услуга на приятелите си! Кажете им да се ориентират към аварийния изход, защото времето на голямото бягство настава! Кажете им да изплатят дълговете си, да продадат всичко, което могат и което не им е нужно в момента. Кажете им да си осигурят ликвидност.
Кажете им още, че Ричард Ръсел казва, че до края на тази година няма да могат да разпознаят страната си. Ако ви попитат откъде по дяволите Ръсел знае това, отговорете им: „Пазарът му го каза!“
Това пише Ричард Ръсел, автор на книгата Dow Theory Letters, известен като DOW-теоретикът Ричард Ръсел, цитиран в изданието Вusiness Insider.
На 26 април DOW бе на ниво 11 205.03 пункта. Разпродажбите свалиха нивото му на 10 557. Ако бизнесът е в толкова добро състояние, колкото казват, тогава защо DOW е надолу с повече от 600 пункта, пита Ръсел.
Факт е, че виждам обезлюдяване на пазара и то такова, каквото нямаше и преди април, въпреки, че новините от бизнеса показват как състоянието му се подобрява.
DOW JONES INDUSTRIAL AVERAGE е съставен от 30 големи компании с най-високо качество, които наричаме сини чипове. Това са 30-те най-големи компании на Америка. Защо ако те сатолкова добре, DOW не напредва към нови върхове?
Просто нещо не е наред! Но какво би могло да бъде то? Колкото и да обичам някоя от големите компании в DOW, аз вярвам на пазара повече. И ако го разбирам правилно, то той ми казва, че ме очаква голяма изненада. И тази изненада ще бъде в преобръщането на икономиката, в добавка на което ще има и други неблагоприятности, коментира Ръсел.
Според него възходящите движения на индексите през април и дъната от 7 май са показателни за началото на мечи пазар. Точно както преди години препоръчвах да се купува злато, припомня Ръсел, сега аз казвам: „Излезте от акциите и вземете пари в кеш или в злато! Ако индексите потънат под нивата си от 7 май, предричам настъпването на голяма катастрофа!“.

* Не е препоръка за вземането на инвестиционно решение!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *