Путин очаква 66 млрд. долара стокообмен с Китай

Стокообменът между Русия и Китай през 2017 година трябва да достигне 66 млрд. долара, след което ще продължи да нараства. Увереност в това изрази руският президент Владимир Путин на среща с китайския премиер Ли Къцян, предаде БТА, позовавайки се на ТАСС.

Путин отбеляза, че стокообменът между двете страни се увеличава. От януари до септември тази година той е вече 61,6 млрд. долара. „Убеден съм, че тази година ще излезем вече на 66 млрд. и ще увеличим стокообмена“, подчерта президентът на Русия.

Той добави, че между ръководствата на двете страни е установен траен и стабилен контакт, „който напълно съответства на равнището на нашето стратегическо партньорство“.

Руският държавен глава изрази увереност, че планираната за утре (30 ноември) в Сочи среща на правителствените ръководители на страните от Шанхайската организация за сътрудничество, в която ще участва и Ли Къцян, ще премине успешно, информира investor.bg.

Китайският премиер също обърна внимание на стабилното развитие на стратегическото партньорство с Русия. По думите му положителни тенденции във взаимната търговия се наблюдават още от миналата година, а тази растежът е над 20 процента.

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *