Първата зарядна станция на Tesla в България e в Пловдив

Първата зарядна станция в сферата на електрическите превозни средства на Tesla в България е вече готова и се намира на паркинга на хотел „Империал“, научи репортер на Plovidiv24.bg.Първата зарядна станция на Tesla в България e в Пловдив.

Резултат с изображение за ЗАРЯДНА СТАНЦИЯ ТЕСЛА

Колонките са зареждане в момента са 4, но са покрити с найлони, тъй като все още не са открити официално. Днес предстои да са начертае новата маркирова за автомобилите.Първата зарядна станция на Tesla в България e в Пловдив.

Резултат с изображение за ЗАРЯДНА СТАНЦИЯ ТЕСЛА

Оше през лятото на миналата година Tesla официално обяви намеренията си да отвори зарядна станция в България през 2020 г., спирайки се на Пловдив. За подобни намерения се носеше слух от няколко години насам, но едва сега новината е потвърдена. Станцията ще бъде от модела supercharger („суперзарядна“). Най-близката подобна в момента на Балканския полустров се намира в град Славонски Брод, Хърватска.

Пловдив е избран, защото е част от коридора между Западна Европа и Турция. Supercharger коридорът минава през Загреб, Белград, Ниш, Пловдив и стига до Одрин, информира plovdiv24.bg.

Резултат с изображение за ЗАРЯДНА СТАНЦИЯ ТЕСЛА

По неофициални данни в България има над 80 aвтoмoбилa Теѕlа и oбщo над 850 eлeктpoмoбилa. Развитието на пазара обаче зависи и от сервизната мрежа, както и от зарядната инфраструктура. Най-близкият сервизен център на Tesla поне засега е във Виена.

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *