Първоначалният инвеститор в Мол София с фонд за $100 млн. за имоти в САЩ

Израелската компания Aviv & Co., която чрез своето дъщерно дружество Ocif бе един от първоначалните инвеститори в търговския и офис комплекс Мол София, е създала нов фонд, който ще инвестира в имоти в Щатите.
Компанията цели да привлече капитал от 100 млн. долара, който ще бъде предназначен за инвестиции в активи в САЩ, генериращи приходи, съобщава израелското издание Globes.
Компанията е започнала преговори с американски инвеститори и банки и смята да насочи инвестициите си към активи, които носят приходи от наеми, и на следващ етап – от покачване на стойността на имота.
В момента Aviv търси инвеститори за съвместно придобиване на проекти, като са стартирани преговори за покупката на различни активи в САЩ като офис сгради, хотели и жилищни комплекси.
Поради финансовата криза в страната редица предприемачи са на ръба на фалита, пише изданието. Някои компании се опитват да спасят активите си, докато банките се стремят да продадат различни активи на своите длъжници, за да погасят част от загубите от необслужвани кредити.
Aviv е основана от покойния израелски бизнесмен Моше Авив и в момента е управлявана от неговите деца Дорон Авив и Дафна Харлев. Компанията е изградила най-високата сграда в Израел, кулата Moshe Aviv Tower, както и един от най-важните финансови центрове в страната.
През 2004 г., заедно със Cinema City International (CCI), Aviv постави началото на строежа на Мол София, който след това бе продаден на международни инвеститори.

финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *