Работодатели и синдикати сближават позициите за антикризисните мерки

Повишаване на финансовата дисциплина по проблемите с доходите, заетостта и пазара на труда – това са някои от основните пакети с мерки, върху които се работи в момента. Това каза за Дарик председателят на Българската стопанска камара Божидар Данев, който присъства на срещата на национално представителните работодателски и синдикални организации.

Труден е компромисният вариант на общ проект за антикризисни мерки, който ще бъде предложен на министъра на финансите на среща утре, каза още Данев, но уточни, че е започнало сближаване на позициите.

„Има притеснение от факта, че още не сме получили правителствените мерки, които ще обсъждаме във вторник другата седмица, затова готвим нашия пакет мерки, независимо, че работодателите настояват да бъдат минимизирани. Представители на синдикатите искат да бъдат доста разширени мерките, особено свързаните с пазара на труда и доходите. Нараства броят на мерките – някъде към 40 на този етап. След утрешната среща очакваме да има изявена позиция на държавата, така че да можем да търсим и тук вече компромис между нашите и техните мерки. Досега като че ли бяха доста силово въвеждани някои решения”, обясни Данев.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *