Регистърът на длъжниците заработи, справката – 10 лева

Регистърът представлява база данни на заведените в страната изпълнителни дела при частни съдебни изпълнители (ЧСИ), предаде БТА.
Регистърът е платформа, която способства за обмяна на информация между частните съдебни изпълнители за заведени изпълнителни дела в канторите им срещу едни и същи длъжници.Централният регистър на длъжниците към Камарата на частните съдебни изпълнители вече работи, информират от камарата.Регистърът представлява база данни на заведените в страната изпълнителни дела при частни съдебни изпълнители (ЧСИ), предаде БТА.
Всеки частен съдебен изпълнител може бързо и лесно да проверява дали длъжник по образувано при него изпълнително дело има качеството на длъжник при друг частен съдебен изпълнител, което е полезно в хода на процедурите по принудителното събиране на вземанията, се посочва в съобщението.
Целта на камарата е в регистъра да се поддържа цялата информация за образуваните изпълнителни дела при ЧСИ.
Всеки гражданин или юридическо лице може да получи справка за наличието или не на висящи изпълнителни дела срещу него в кантората на който и да било частен съдебен изпълнител в страната. Справката се отнася за цялата страна.
Цената на справката е 10.00 лева.
Към момента регистърът все още няма опция за абонамент на корпоративни клиенти или за получаване на справка чрез SMS.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *