Рекорден брой фирми ще участват в Добричкия панаир

381 фирми от страната и чужбина ще се представят на 15-то юбилейно издание на Добричкия панаир „Селското стопанство и всичко за него”. Изложението се открива утре в спортен комплекс „Простор” в Добрич.

Сред участниците са селскостопански фирми от Австрия, Беларус, Белгия, Дания, Германия, Израел, Испания, Италия, Канада, Китай и Япония.

85 процента от изложителите са традиционни участници в изданията на Добричкия панаир, съобщиха от ръководството на фирмата. Три фирми – „Добруджански земеделски институт” – Ген.Тошево, „Пряспа” – Добрич и „Семена” – Добрич участват за 15-та поредна година от самото стартиране на изложението.

Изложбените площи тази година са 10 202 квадратни метра, с 1000 квадратни метра повече от миналогодишното изложение.

Най-новите модели селскостопанска техника и инвентар, препарати и торове за модерно земеделие, ветеринарно-медицински препарати ще бъдат показани на изложението, което ще продължи до 1 септември.

За първи път със свой информационен щанд на панаира ще участва и Представителството на Европейската комисия в България. Предвиден е семинар на тема „Европейската селскостопанска политика и влиянието върху българския земеделски бизнес”.

Традиционно Добрички панаир ще връчи награди за най-добър български производител и най-добро търговско представителство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *